Dopingdømt bjergkonges tidligere sponsor i samarbejde med Riis

Den italienske virksomhed Ceramica Flaminia og den danske cykelboss etablerer nyt talentmandskab.

Cykling

Selv om Team Saxo-Tinkoffs fremtidige status i firmaholdenes hierarki endnu ikke er afgjort, udvider holdejer Bjarne Riis i 2013 sine aktiviteter til at omfatte etableringen af et udviklingsmandskab i samarbejde med den italienske virksomhed Ceramica Flaminia, der bl.a. fremstiller eksklusive elementer til badeværelser.

Meningen er, at Ceramica Flaminia skal fungere som et selvstændiggt Continental Team – det vil sige, at det opererer i den internationale 3. division på niveau med eksempelvis Christina Watches-Onfone og Team Cult Energy – med italienerne Roberto Marrone og Ricardo Forconi som henholdsvis manager og sportsdirektør.

Udgangspunktet er, at truppen skal bestå af 12 unge ryttere, og Team Saxo-Tinkoffs italienske træner Giuseppe Toni bliver sammen med holdets ledelse involveret i test og træning af pedalatleterne.

Riis sagde hurtigt ja til et samarbejde
»Da jeg blev kontaktet af Ceramica Flaminia og Roberto Marrone omkring dette projekt, syntes jeg straks, at ideen var interessant«, siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse.

Læs også »I flere år har jeg ønsket at lave et professionelt udviklingshold med base i Lucca, hvor Team Saxo-Tinkoff har en stærk base, idet mange af vores ryttere bor dér«. »Ceramica Flaminia tilbød os både den nødvendige økonomiske opbakning og et setup, der forhåbentligt gør det muligt at producere nye stjerneryttere«.

Læs også

Det er en del af aftalen, at Ceramica Flaminia indgår som partner hos Team Saxo-Tinkoff, og det betyder, at virksomhedens navn vil optræde på det danske mandskabs trøjer i fremtiden.

Glad for at være tilbage i cykelsporten
»For os er det en kilde til stolthed og glæde, at vi nu er tilbage i cykelsporten og samarbejder med et fantastisk hold ledet af Bjarne Riis«, siger marketingdirektøren for Ceramica Flaminia, Francesco Bravini i pressemeddelelsen.

Læs også

»Samtidig er vi glade for at kunne brande vores navn hos et seriøst og innovativt mandskab, som vil sætte unge ryttere i centrum for projektet«.

Ceramica Flaminia har haft Riccardo Ricco på lønningslisten
Ceramica Flaminia optrådte som hovedsponsor i cykelsporten fra 2005 til 2010, og i sin sidste sæson vakte holdet for alvor opmærksomhed på den globale scene.

Det skete, da det gjorde det muligt for den dopingdømte italienske bjergkonge Riccardo Ricco at tage tilløb til et forsøg på at vende tilbage til toppen af den internationale elite.

Læs også

Det førte til et særdeles succesrigt, men kortvarigt samarbejde. Ricco skrev kontrakt med det italiensk baserede, men irsk indregistrerede mandskab, efter at hans karantæne var udløbet i kølvandet på dopingskandalen i 2008, da han måtte forlade Tour de France efter en positiv test, og hans spanske Saunier Duval blev revet med i faldet.

Skiftede til Vacansoleil
18. marts 2010 var Ricco, der kort inden Tour de France skandalen to år tidligere havde været spanieren Alberto Contadors nærmeste udfordrer i Giro d’Italia, klar til at tørne ud for Ceramica Flaminia, og han nåede at hjemføre seks sejre – bl.a. den samlede gevinst i Østrig Rundt – før han i slutningen af august sagde ja til et tilbud fra hollandske Vacansoleil.

Læs også

For sin ny arbejdsgiver vandt Ricco i efteråret 2010 Coppa Sabatini, men i februar 2011 viste det sig, at han ikke havde lagt sine uheldige vaner på hylden.

Udelukket i 12 år

Italieneren blev hasteindlagt på hospital med nyresvigt, og han skulle angiveligt ved den lejlighed have tilkendegivet overfor en læge, at han havde gjort sig skyldig i bloddoping.

Læs også

Siden nægtede han dog, men affæren førte til en ny disciplinærsag mod ham, og den nu 29-årige Ricco blev for godt syv måneder siden, idømtes han karantæne i 12 år – en afgørelse der er indbragt for den internationale sportsdomstol CAS.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce