seksdagesløb. Lasse Norman Hansen har succes sammen med Marc Hester på banen i Gent.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)/POLFOTO

seksdagesløb. Lasse Norman Hansen har succes sammen med Marc Hester på banen i Gent.

Cykling

Dansk OL-guldvinder i ny forrygende fight

Lasse Norman imponerer fortsat sammen med Marc Hester i seksdagesløbet i Gent.

Cykling

Efter den bragende sæsonstart med to World Cup triumfer i Glasgow i sidste uge er den nykårede Årets Cykelrytter i Danmark 2012, Lasse Norman, nu i fuld gang med at demonstrere, at han også besidder usædvanlige kvaliteter på et af de områder i banecyklingen, han ellers hidtil ikke har udforsket så grundigt.

Den 20-årige OL-guldvinder i omnium formåede nemlig også under den anden nat i seksdagesløbet i Gent at holde sig fremme i toppen sammen med sin rutinerede landsmand og makker Marc Hester.

Læs også Det danske par indtager således med 114 point fortsat tredjepladsen på omgangshøjde med de belgiske verdensmestre Gijs Van Hoecke-Kenny De Ketele, der har scoret 158 point, og den belgisk-australske duo Iljo Keisse-Glenn O’Shea med 154. Sejrede igen i den afsluttende jagtDet var en effektfuld afslutning på nattens strabadser, der bragte danskerne på niveau med de to favoritkonstellationer. Hester-Norman vandt nemlig efter en intens fight ligesom på premiereaften den sidste jagt foran Robert Bartko, Tyskland-Silvan Dillier, Schweiz, og hollænderne Wim Stroetinga-Peter Schep.

Læs også

De tre par sluttede en omgang foran de øvrige, og da danskerne var bedst i spurten, indbragte det 20 point, som betød, at de passerede de 100, som udløser en bonusrunde.

Fortsætter satsningen sammen i Zürich
Eftersom Lasse Norman er at betragte som begynder i den aktuelle sammenhæng, er det imponerende, at han er kommet så forrygende start, og den øjeblikkelige placering er i allerhøjeste grad også med til at understrege det format, Marc Hester efterhånden har oparbejdet på vinterbanerne.

De to fortsætter i øvrigt satsningen sammen, når opgaven i Belgien er tilendebragt på søndag. Derefter går turen til Zürich, hvor de optræder i det schweiziske arrangement, der er skåret ned fra fire til seks dage – fra 28. november til 1. december.

Tre par truer den danske duo
Mens det allerede nu forekommer nogenlunde givet, at Van Hoecke-De Ketele og Keisse-O’Shea kommer til at dyste om sejren i Gent, er det forbløffende, at det danske par i hvert fald indtil videre blander sig særdeles markant i kampen om den tredje podieplads.

Læs også

I den forbindelse synes tre par, som alle har væsentligt større rutine, at true Hester og Norman. Wim Stroetinga-Peter Schep er foreløbig på fjerdepladsen en omgang bagude med 75 point, mens Robert Bartko-Silvan Dillier har 72.

Som nr. 6 følger schweizerne Franco-Marvulli-Tristan Marguet med et minus på to runder. De er noteret for 114 point og har dermed netop opnået bonus.

De øvrige syv par er fra tre til 16 omgange efter med belgierne Steve Schets og Jonathan Breyne på jumbopladsen.

Schweizer satte banerekord

Tristan Marguet fremkaldte i øvrige stormende begejstring blandt det cykelkyndige belgiske publikum, da han slettede en 10 år gammel rekord på en omgang med flyvende start. Schweizeren blev sendt af sted af Marvulli, og han noteredes for 8.57 sekunder, hvilket svarer til en gennemsnitshastighed på 70.000 km/t.

Læs også Det var en forbedring på seks hundrededele af et sekund af den rekord sydafrikaneren Jean Pierre Van Zyl var indehaver af.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce