Dansk OL-helt har frisk succes med til skrap finale

Lasse Norman og Marc Hester er med helt fremme i spidsen, inden afslutningen på seksdagesløbet i Gent.

Cykling

Når den danske olympiske guldvinder Lasse Norman og landsmanden Marc Hester først på eftermiddagen træder an til finaleprogrammet i seksdagesløbet på velodromen i Gent, har de en frisk succes med i bagagen.

Den 20-årige himmelstormer og hans syv år ældre makker, der med sin styrke og rutine har en markant andel i, at duoen har klaret sig så flot, sluttede nemlig lørdag nat med at vinde den sidste jagt, og dermed sørgede de for at bringe sig på omgangshøjde med det førende par, Iljo Keisse, Belgien-Glenn O’Shea, Australien.

Lurer som farlige outsider
I Gent er der det specielle ved afviklingen, at de sidste strabadser udspilles kun godt 12 timer efter, at der er sat punktum for det næstsidste døgns udfordringer, så det er en skrap opgave, der venter aktørerne i vinterbaneshowet.

Hester-Norman må se i øjnene, at de næppe kommer til at spille en afgørende rolle i kampen om den overordnede gevinst, selv om de lige til det sidste lurer som farlige outsidere.

LÆS OGSÅ Striden om førstepladsen har længe set ud til at skulle forme sig som en direkte duel mellem Keisse-O’Shea, og de belgiske verdensmestre i parløb Kenny De Ketele-Gijs Van Hoecke, og med henholdsvis 383 og 379 point til de to par er spændingen da også intens. Danskerne er handikappet på pointDen tyske veteran Robert Bartko og hans unge schweiziske makker Silvan Dillier indtager tredjepladsen med 266 point, og selv om danskerne er på omgangshøjde med disse tre konstellationer i spidsen for løbet, har de med 230 point en vanskelig udgangsposition i bestræbelserne på at sikre sig den sidste podieplads. Fra de fire toppar er der et stort spring ned til de næste, idet hollænderne Wim Stroetinga og Peter Schep er fem omgange efter, mens schweizerne Franco Marvulli-Tristan Marguet er yderligere en runde bagude. Med tanke på, at i hvert fald Stroetinga, Schep og Marvulli hører til den etablerede seksdageselite, er det med til at sætte danskernes præstation i relief. Erobrede tidligt en bonusomgang

Hester og Norman erobrede som forudset en bonusomgang ved at runde 200 point tidligt under lørdagens strabadser. Derefter satte danskerne trumf på i det afsluttende parløb, som de vandt foran Bartko-Dillier, og en anden af de rutinerede tyskere Leif Lampater, der i Gent trodser en lidt trist tilværelse, idet han sammen med sin belgiske makker Tosh van der Sande er 11 omgange efter i klassementet. Disse tre par sluttede på omgangshøjde, og det indebar, at Hester-Norman og Bartko-Dillier bragte sig på niveau med Keisse-O’Shea samt De Ketele-Van Hoecke.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce