Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
banecykling. Lasse Norman Hansen (tv) og Michael Mørkøv er blevet det nye par nummer 7.
Foto: MARTIN BUBANDT (arkiv)

banecykling. Lasse Norman Hansen (tv) og Michael Mørkøv er blevet det nye par nummer 7.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flyvende start for det ny par nr. 7

Michael Mørkøv og Lasse Norman levede op til favoritværdigheden ved DM i parløb.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Michael Mørkøv torsdag 3. januar stiller til start i Rotterdams seksdagesløb for sammen med hollænderen Pim Ligthart at forsøge at gentage den fælles succes fra det tilsvarende arrangement i Amsterdam for godt to måneder siden, har den 27-årige danske cykelrytter en frisk national titel med i bagagen.

Med den olympiske guldvinder i omnium Lasse Norman som makker levede Mørkøv op til favoritværdigheden ved DM i parløb, og han tronede dermed for syvende år i træk – de seks foregående i selskab med Alex Rasmussen – øverst på podiet.

Mørkøv mester første gang i 2004
Således fik det ny par nr. 7 i det københavnske seksdagesløb fra 31. januar til 5. februar en løfterig start på samarbejdet, og Mørkøv nåede lige netop at udvide den samling af DM-guldmedaljer, som han lagde grunden til, da han i 2004 i pointløbet erobrede sit første danske mesterskab.

Læs også Michael Mørkøv har nu dusinet fuldt i diverse banediscipliner, hvilket han i øvrigt også regnede med at have allerede sidste år. Siden blev parløbstriumfen fra 2011 imidlertid slettet fra annalerne på grund af Alex Rasmussens dom for mangelfulde informationer omkring opholdsstederne. Foruden de seks parløbsmesterskaber Michael Mørkøv nu er i besiddelse af, har han tre titler i poinbtløb fra 2008, 2006 og 2004, en i scratch og 4 km holdforfølgelsesløb fra 2008 samt en i omnium fra 2011. Norman er oppe på ni danske mesterskaberOgså hans ny partner Lasse Norman har taget godt for sig af retterne, og i betragtning af, at han først fylder 21 i februar, er der udsigt til, at han om et par sæsoner har overhalet Mørkøv, hvis prioriteter ikke først og fremmest handler om at erobre nationale mesterskaber.

Læs også

Norman har på tre sæsoner høstet ni af slagsen i en støt stigende sekvens. I 2010, mens han endnu var junior, strøg han til tops hos eliten i 1000 m på tid og omnium.

Året efter blev det til guld i 4 km individuelt forfølgelsesløb, 1000 m og pointløb, og i denne sæson gentog han bedriften i de to sidstnævnte disciplin samt omnium og nu altså for første gang parløb.

Juniorer snuppede sølvet
Mørkøvs og Normans sejr var aldrig for alvor truet, men sølvvinderne fra junior EM i parløb Mathias Krigbaum og Jonas Poulsen fightede flot for deres chance, hvilket resulterede i mere sølv, mens bronzen gik til Marc Hester og Jesper Mørkøv.

Læs også

Mørkøv-Norman og Krigbaum-Poulsen var ene om at erobre en omgang i DM-dysten, og da det var sket, havde favoritterne fuldstændig styr på begivenhederne og sikrede sig det nødvendige pointforspring.

Aldersforskel på 31 år i sprinterfinalen

I sprint genvandt 47-årige Bernhard Franzpötter titlen og demonstrerede, at han i øjeblikket er fuldstændig suveræn på dette felt herhjemme.

Læs også Franzpötter, der også er veteranverdensmester i klassen op til 49 år, afviste i finalen den 31 år yngre Frederik Bohé, som for nylig erobrede DM-guld i 1000 på tid hos juniorerne samt sølv i sprint.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden