Endnu en nedtur lurer på den tyske halvdel af det nye par nr. 7

Marcel Kalz er kørt tre omgange bagud allerede efter den første aften af seksdagesløbet i Rotterdam.

Cykling

For lidt over en uge siden leverede den tyske halvdel af det nye par nr. 7, der skal optræde i det københavnske seksdagesløb fra 4. til 9. februar, Marcel Kalz en skuffende indsats i 100 km parløbet i Ballerup Super Arena ved sin første optræden sammen med Alex Rasmussen.

Duoen var chanceløs overfor en anden dansk-tysk konstellation bestående af Jesper Mørkøv og Christian Grasmann, men både hjemmebanefavoritten, den firedobbelte verdensmester og stærkt kørende Alex Rasmussen og den københavnske ledelse trøstede sig med, at der endnu er en rum tid til, det er alvor på vestegnen.

Det gælder selvfølgelig stadig, men starten på seksdagesløbet i Rotterdam i aftes gav bestemt ikke anledning til en styrkelse af optimismen på det kommende par nr. 7’s vegne.

De danske mestre er med i front

Tværtimod synes en ny truende nedtur i vente for den 28-årige Marcel Kalz i den hollandske Ahoyhalle, hvor han danner par med landsmanden Lucas Liss.

For mens de nykårede danske mestre Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv fra første færd dokumenterede, at de er i stand til at kæmpe med om topplaceringerne, gælder det for Kalz og Liss tilsyneladende om at begrænse nederlaget.

Efter den første nats strabadser er tyskerne således på tiendepladsen i det 14 par store felt kørt tre omgange agterud, og hvis ikke de danske arrangører begynder at få sved på panden, må det i hvert fald gælde for deres kolleger i Bremen.

En tung opgave i vente for Alex Rasmussen

Her skal Kalz nemlig i næste uge med Alex Rasmussen ved sin side forsøge at gentage sidste sæsons triumf, men som det ser ud lige nu, tegner det til at blive en tung opgave for danskeren.

Seks par ligger på omgangshøjde i spidsen for styrkeprøven i Rotterdam med hollænderne Wim Stroetinga og Raymond Kreder på førstepladsen med 61 point.

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv er nr. 5 med 34 point og har foran sig desuden belgierne Kenny De Ketele-Moreno De Pauw med 59, spanierne Alber Torres-Sebastian Mora med 50, de hollandske favoritter Niki Terpstra-Yoeri Havik 45, mens den fransk-tyske duo Morgan Kneisky-Christian Grasmann på sjettepladsen har 13 point.

Italiensk landevejsstjerne en sjælden gæst

Det aktuelle seksdagesløb byder i øvrigt på en sjælden aktør i skikkelse af den italienske landevejsstjerne Filippo Pozzato, der har fået den rutinerede hollandske banerytter Jens Mouris ved sin side.

Parret satte to omgang til i den tre kvarter lange jagt, som udgjorde hovedpunktet på den første nat, men nåede at rette lidt op på det i det afsluttende 100 omganges parløb.

Her erobrede Pozzato og Mouris som de eneste en omgang og indtager dermed syvendepladsen en runde bagude med 22 point.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce