Glædestrålende modtager Cecilie Uttrup Ludwig hyldesten efter den tredjeplads i Trofeo Alfredo Binda, som atter sendt hende til tops i WorldTourens ungdomskonkurrence. Foto: Sean Robinson/Velofocus.

Glædestrålende modtager Cecilie Uttrup Ludwig hyldesten efter den tredjeplads i Trofeo Alfredo Binda, som atter sendt hende til tops i WorldTourens ungdomskonkurrence. Foto: Sean Robinson/Velofocus.

Cykling

Guld-Amalie må levere WorldTour-førertrøje tilbage til succesrig landsmand

Med tredjeplads i Trofeo Alfredo Binda fortsatte Cecilie Uttrup Ludwig dansk kvindecyklings forrygende sæsonstart.

Cykling

Tre afdelinger er kørt i kvindernes WorldTour, og Danmark har formået at sætte et så forbløffende succesrigt præg på dem alle, at det er uden sidestykke i den hjemlige cykelsports historie.

I dag var det 21-årige Cecilie Uttrup Ludwigs (Cervélo Biggla), der noteredes for et nyt fornemt resultat, da hun i den norditalienske by Cittiglio susede over stregen som  nr. 3 i det 131 km lange Trofeo Alfredo Binda kun slået af den amerikanske vinder Coryn Rivera (Team Sunweb) og cubaneren Arlenis Sierra (Astana).

Den bedrift indebar, at den unge dansker tilbageerobrede den blå ungdomsførertrøje i den gennemgående sæsonkonkurrence fra landsmanden og verdensmesteren Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans), som ikke stillede op i dagens styrkeprøve, men brillerede  for en uge siden ved at vinde det hollandske WorldTour-arrangement Ronde van Drenthe.

Danskerne nr. 7 og 8 sammenlagt

Cecilie Uttrup Ludwig sikrede sig føringen i denne specielle kappestrid, da hun med niendepladsen for to uger siden i WorldTour-premieren Strade Binche var den bedste U23-rytter, og nu er de to næsten jævnaldrende danskere involveret i en tæt dyst om denne udmærkelse.

I hvert løb gives 6, 4 og 2 point til de tre bedste U23-ryttere, og nu topper Cecilie Uttrup Ludwig altså med 12 point mod Dideriksens 6.

De ligger også umiddelbart op ad hinanden i det overordnede WorldTour-klassement, hvor 20-årige Amalie Dideriksen er nr. 7 med de 120 point, triumfen i Holland indbragte, mens Cecilie Uttrup Ludwig som nr. 8 har 115.

Vandt spansk etapeløb i sidste weekend

Dagens danske hovedperson var ikke med i Ronde Van Drenthe, idet hun samtidig var optaget af det spanske etapeløb Setmana Valenciana, hvor hun efter fire dages strabadser sluttede som samlet vinder 11 sekunder foran en af rivalerne i det aktuelle WorldTour-løb Arlenis Sierra.

I Trofeo Alfredo Binda nåede knap 30 ryttere samlet til mål, og i opløbet skilte de tre bedst placerede sig klart ud. Cecilie Uttrup Ludwig formåede ikke at true Rivera og Sierra i spurten, men var flere længder foran de øvrige, hvor hollænderen Chantal Blaak (Boels-Dolmans) var den hurtigste.

Italieneren Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5), der vandt Strade Bianche, fører fortsat sammenlagt efter i dag at være blevet nr. 9. Borghini har 220 point foran landsmanden Elena Cecchini (Canyan SRAM Cycling) med 185 og hollænderen Annemiek Van Vleuten (Orica-Scott) med 170.

Fik stor støtte af dansk holdkammerat

Også den anden danske deltager, Cecilie Uttruip Ludwigs holdkammerat Marie Vilmann, var i høj med til at præge afslutningen, selv om hun på resultatlisten står som nr. 28 med et minus på 15 sekunder.

»Marie ydede en fantastisk indsats for mig, da hun halvanden km fra mål sørgede for at køre mig helt frem til Coryn Riveras hjul«, siger Cecilie Uttrup Ludwig i en pressemeddelelse fra det tysk indregistrerede mandskab med hjemsted i Schweiz.

Cecilie Uttrup Ludwig i den førertrøje i WorldTourens U23-kappestrid, som hun erobrede første gang i Strade Bianche.

Cecilie Uttrup Ludwig i den førertrøje i WorldTourens U23-kappestrid, som hun erobrede første gang i Strade Bianche.

»Hun kunne simpelthen ikke have udført jobbet mere perfekt. Det var verdensklasse, og jeg er generelt meget taknemlig for den opbakning, jeg har fået fra hele truppen«.

»Det var en helt vanvittig dejlig dag, og i det hele taget har starten på sæsonen været overvældende. Jeg er stolt over atter at kunne køre i den blå førertrøje, men nu må vi se, hvordan det går i fortsættelsen, for jeg er jo oppe mod skrappe konkurrenter«.

Manageren glad for stærk holdindsats

Det er også en ovenud begejstret manager Thomas Campana, der gør status efter Trofeo Alfredo Binda

»Cecilie beviste endnu engang, at hun trods sin unge alder forstår at leve op til det ansvar, det giver, at hun får hele holdets støtte, og det er efter min mening imponerende«, fastslår Thomas Campana.

»Der blev kørt en flot leadout for Cecilie, og hun sørgede for at bringe podiepladsen i hus, så jeg synes, at vi som hold har en masse at være glade for i dag«.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce