Jakob Fuglsang koncentrerer sig maksimalt om forberedelserne til Tour de France.

Jakob Fuglsang koncentrerer sig maksimalt om forberedelserne til Tour de France.

Cykling

Fuglsang og Bak sætter Tour de France højere end jagten på DM-hæder

11 af de 13 danskere med kontrakt på udenlandske firmahold i de to bedste rækker har tilmeldt sig ugens danske mesterskaber.

Cykling

Som de eneste af de 13 fuldsprofessionlle danske landevejsryttere med ansættelse på udenlandske firmahold i 1. og 2. division er øjeblikkets brandvarme navn, vinderen af Critérium du Dauphiné Jakob Fuglsang (Astana), og veteranen Lars Bak (Lotto Soudal) ikke at finde på startlisterne til denne uges nationale mesterskaber, som afvikles fra torsdag til og med søndag med Grindsted som hovedkvarter.

Begge har valgt at koncentrere sig maksimalt om Tour de France, der indledes 1. juli i Düsseldorf, og efter at Danmarks Cykle Union har fjernet reglen om, at DM-start er en betingelse for udtagelse til verdensmesterskaberne senere på året, vil både Fuglsang og Bak være berettiget til jagten på VM-hæder i anden halvdel af september i Bergen.

Både Bak og Fuglsang har været mestre

At de to prioriterer deres medvirken i Touren så højt, at DM ikke må bryde forstyrrende ind i forberedelserne, er ikke første gang, det sker, og det kommer derfor heller ikke som den store overraskelse, selv om de begge tidligere har brilleret i kampen om Dannebrogs-trikoterne.

Således har 37-årige Lars Bak fire af de eftertragtede rød-hvide trøjer i samlingen med de tre erobret på enkeltstarten i 2007, s008 og 2009, mens han hentede den fjerde i linjeløbet for 12 år siden, da han på landevejene ved Odense henviste sine to CSC-holdkammerater Lars Michaelsen og Matte Breschel til de andre podiepladsen.

Jakob Fuglsang har to DM-titler på enkeltstarten i bagagen, idet han strøg til tops i 2010 og 2012 – i det første tilfælde foran Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, i det andet med André Steensen og Mørkøv lige efter sig.

Valgren kører kun linjeløb

Af sidste års medaljevindere på enkeltstarten er det kun mesteren Martin Toft Madsen (BHS-Almeborg Bornholm) og nr. 3 Kasper Asgreen (Team Véloconcept), der forsøger sig igen på torsdag.

Michael Valgren (Astana), der i 2016 var godt skuffet over at måtte bøje sig for Martin Toft Madsen på landevejene ved Vordingborg, har denne gang valgt udelukkende at satse på linjeløbet.

I temporæset møder 5 professionelle op fra udlandet for at gå efter guldet. Således kommer mesteren fra 2015 Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott) direkte fra Slovenien Rundt, den tidligere U23-verdensmester i disciplinen Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) og Søren Kragh Anderdsen (Team Sunweb) fra Ster ZLM Toer – sidstnævnte med en samlet femteplads - Lasse Norman (Aqua Blue Sport) med frisk hyldest som bjergkonge i Tour de Suisse samt Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Disse fem får i linjeløbet ud over Valgren selskab af dennes Astana-holdkammerater Matti Breschel og Jesper Hansen, Michael Mørkøv (Katusha-Alpecin), Magnus Cort (Orica-Scott) og Asbjørn Kragh Andersen (Delko-Marseille).

Her forsøæger alle tre medaljevindere fra sidste år sig igen - Alexander Kamp (Team Véloconcept), Michael Valgren og Lasse Norman.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce