Chris Froome kunne trods hård modstand iklæde sig førertrøjen i Tour de France for 53. gang i karrieren efter gårsdagens etape.

Chris Froome kunne trods hård modstand iklæde sig førertrøjen i Tour de France for 53. gang i karrieren efter gårsdagens etape.

Cykling

Analyse: Den krogede pil peger mod Froome

Den forsvarende mester sidder med de bedste kort, men en trio kan få det britiske korthus til at falde.

Cykling
FOR ABONNENTER

Så ramte vi anden og sidste hviledag efter gårsdagens knoldede rute gennem Massif Central. Det betyder, at årets udgave af Tour de France har passeret over to tredjedele af de tre ugers cykelløb. Dermed er det tid til en foreløbig status og et kig ind i krystalkuglen.

Lad os indlede med kampen om den gule trøje, som igen i går blev angrebet fra alle fronter og tydeliggjorde, at Chris Froome er en presset mand i toppen af klassementet. Det blev en etape, der bidrog med yderligere et par sider til det Tour-drama, der har skabt en sjældent set spænding i toppen af klassementet, hvor de seks øverste ryttere ligger inden for en margin på 1 minut og 17 sekunder.

I tidligere år, hvor Chris Froome har toppet klassementet på anden hviledag, ville den margin til førertrøjen være nok til en andenplads. Vi er med andre ord vidne til et Tour de France, som er langt mere tæt og uforudsigeligt end i mange år. Det er værd at glæde sig over midt i ærgrelsen over, at Jakob Fuglsang er med i den franske spændingsthriller i bedste sendetid.

Overblik:Tour-resultater og klassementet

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce