Tom Dumoulin og Tim Wellens i det afgørende udbrud.

Tom Dumoulin og Tim Wellens i det afgørende udbrud.

Cykling

Giro-kongen erobrer ny trone, Valgren brillerer og Sagan lider bitter skæbne

Tom Dumoulin er ny førstemand WorldTour-løbet BinckBank Tour, hvor Sagan punkterede.

Cykling

I øsende regnvejr på en krævende Liège-Bastogne-Liège-lignende rute udspilledes et forrygende og dramatisk skuespil med to store vindere, en imponerende dansk hovedperson, og en urimeligt hårdt ramt taber, som måske var dagens stærkeste, men aldrig fik det ønskede udbytte af anstrengelserne, da rytterne i det hollandsk-belgiske WorldTour-løb BinckBank Tour tilbagelagde 6. etapes 197 km fra Riemst til Houffalize.

De jublende triumfatorer var den tidligere dobbelte vinder af løbet, belgieren Tim Wellens (Lotto Soudal) og den hollandske Giro d'Italia-sejrherre Tom Dumoulin (Team Sunweb), der fulgtes ad i det afgørende udbrud de sidste godt 20 km og nåede til vejs ende 17 sekunder foran de nærmeste forfølgere og med Wellens som først over stregen, mens hollænderen overtog førertrøjen.

Valgreen stærk i forfølgergruppe

Danskeren, som spillede en fremtrædende rolle, var Michael Valgren (Astana), der ydede en stærk indsats i en jagtende kvintet, som desuden bestod af de fire belgiere Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Greg Van Avermaet (BMC), Tiesj Benoot (Lotto Soudal) og den nationale mester Oliver Naesen (AG2R).

På de sidste stejle meter op mod målstregen mistede den 25-årige dansker en anelse terræn til de tre førstnævnte, der noteredes for et minus på 17 sekunder, mens Valgren på sjettepladsen og Naesen satte yderligere 3 sekunder til.

Sagans bitre skæbne

Etapens ubetinget uheldigste aktør var den dobbelte verdensmester Peter Sagan (Bora-hansgrohe), som, da løbet nåede ind i den afgørende fase med klatreturen på Côte de Saint-Roch godt 30 km fra mål, udfoldede overvældende angrebsiver og syntes på vej til at nedkæmpe rivalerne med gentagne fremstød.

Det var da også ham, der tog initiativet til en kraftfuld forcering sammen med Wellens på den efterfølgende stigning Bois des Moines med 24 km fra mål, og på det tidspunkt tydede meget på, at Sagan var på vej til at tilbageerobre førertrøjen, eftersom han inden etapen kun havde et minus på 2 sekunder til hollænderen Lars Boom (Lotto-Jumbo).

Måtte vente længe på hjælp fra servicevognen

Men ret længe varede det ikke, før Sagan pludselig slap følgeskabet med Wellens, der i stedet fik tilslutning af Dumoulin.

Og mens de to satsede voldsomt, kaldte den 27-årige slovak, der var punkteret på forhjulet, forgæves på assistance, samtidig med at han sakkede længere og længere agterud.

Holdenes servicevogne befandt sig i anselig afstand, fordi der på det tidspunkt var skabt stor spredning i feltet, men den neutrale hjælp, som burde have været til stede i en sådan situation, var intet steds at se.

Da Sagan langt om længe fik skiftet hjul, havde han sat næsten to minutter til, og selv om han stred som en besat for at lukke hullet og demonstrerede forbilledlig kampgejst, var selv han sat på en umulig opgave.

Det varede imidlertid længe, før han resignerede, og sluttelig kom han i mål i en gruppe, der også omfattede indehaveren af førertrøjen Lars Boom, med et minus på 1.42 minut.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Seks ryttere i  langt udbrud

Dagens lange udbrud etableredes først efter godt 50 km, men så kan det ellers også nok være, at det var en særdeles slagkraftig sekstet, der kom af sted.

Den bestod af den firedobbelte tyske enkeltstartsverdensmester Tony Martin (Katusha-Alpecin), hollænderne Pieter Weening (Roompot) og Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac), franskmanden Alexis Gougeard (AG2R), englænderen Tao Geoghegan Hart (Sky) og australieren Rory Sutherland (Movistar), som åbenbart var kommet sig efter et voldsomt styrt i går.

De seks nåede op på at have et forspring på lidt over 5 minutter, men med Gougeard som nr. 23 sammenlagt med et beskednet minus på 1.08 minut var det indlysende, at holdene med ryttere i toppen af klassementet ikke kunne tillade det eventyr at fortsætte.

Det var først og fremmest Lotto Soudal og Team Sunweb, der for henholdsvis Tim Wellens og Tom Dumolin, der førte an og sørgede for at få udbryderne inden for rækkevidde.

I morgen er det så på de 191,3 km  fra Essen til Gerardsbergen, at legendariske stigninger fra Flandern Rundt som Muur van Gerardsbergen og Bosberg dukker op et par gange på rundstrækningen i finalen, og dermed synes der lagt op til et uhyre spændende sidste akt.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce