Belgieren Dylan Teuns ser nærmest lidt befippet ud over nu at være noteret for 8 sejre på 20 dage. Foto: ASO/Pauline Ballet.

Belgieren Dylan Teuns ser nærmest lidt befippet ud over nu at være noteret for 8 sejre på 20 dage. Foto: ASO/Pauline Ballet.

Cykling

Årets fantastiske komet er ikke til at stoppe - har nu vundet 8 løb på 20 dage

Belgieren Dylan Teuns scorede dobbelttriumf på sidste etape i The Arctic Race of Norway.

Cykling

Mandag 24. juli vil utvivlsomt i al fremtid stå som en mindeværdig dato for den belgiske cykelrytter Dylan Teuns (BMC).

Den dag kunne han nemlig i sin tredje sæson som professionel juble over sin første sejr. Det skete på en etape i hjemlandets Tour de Wallonie, og i de små tre uger, der er forløbet siden, er det gået så svimlende og eventyrligt stærkt for den 25-årige belgier, at han aspirerer til den uofficielle titel som årets mest succesrige komet på cykelsportens internationale scene.

I dag kunne han således i Tromsø nord for polarcirklen hyldes for gevinst nr. 7 og 8, da han både susede over stregen som vinder af den 160,5 km lange 4. og sidste etape og som samlet vinder i The Arctic Race of Norway.

Har vundet tre etapeløb i træk

Dermed er Teuns sluttet som nr. 1 i tre etapeløb i træk – først Tour de Wallonie, siden WorldTour-løbet Polen Rundt og altså nu det norske arrangement, der afvikles i tæt samarbejde med Tour de France-selskabet ASO. Og undervejs er det blevet til fem etapegevinster i disse begivenheder - altsammen på blot 20 dage.

Inden dagens opgave havde Dylan Teuns et beskedent forspring på 3 sekunder i den samlede stilling til nordmanden August Jensen (Team Coop), som havde vundet lørdagens styrkeprøve, så at belgieren atter skulle trone øverst på podiet, var langt fra en selvfølge.

Men i finalen demonstrerede Teuns, hvilken selvtillid, de seneste ugers bedrifter har bibragt ham.

Brugte angreb som det bedste forsvar

På den sidste del af den afsluttende stigning med 3 km til mål, da en lille flok udbrydere stadig havde et beskedent forspring, tog belgieren selv initiativet. Han trådte uimodståeligt an, skabte afstand til den gruppe, hvor August Jensen stadig sad, og så satsede han ellers med alt, hvad han havde.

Udbryderne blev hentet, mens Teuns tordnede videre mod mål.

»Jeg benyttede mig af den gamle teori om, at angreb er det bedste forsvar«, konstaterede en smilende Dylan Teuns i det officielle tv-interview.

»Jeg ville ikke risikere, at nordmanden skulle få chancen for at erobre bonussekunder i spurten, så derfor besluttede jeg at sætte alt på et bræt, lige før vi nåede toppen af stigningen«.

»Jeg var nogenlunde sikker på, at hvis jeg kunne slå hullet på det tidspunkt, ville de ikke kunne hente mig på nedkørslen mod mål, og den plan kom jo heldigvis til at holde stik«.

Holdt hjem med 11 sekunder

Teuns krydsede stregen med 11 sekunder ned til de nærmeste forfølgere franskmanden Loïc Chetout (Cofidis), nordmanden Sven-Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin) og ukraineren Andrei Grivko (Astana), mens løbets store norske stjerne Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) satte 16 sekunder til som nr. 7 i  en større gruppe, hvor også August Jensen befandt sig.

Samlet sejrede Teuns med 29 sekunder til August Jensen, mens hollænderen Michel Kreder (Aqua Blue Sport) og Kristoff som nr. 3 g 4 satte henholdsvis 43 og 45 sekunder til.

Matti Breschel sluttede som nr. 55 med et minus på 9.01 minut. De to andre danske startende Michael Mørkøv (Katusha-Alpecin) og Asbjørn Kragh Andersen (Delko-Marseille) udgik henholdsvis i går og i dag.

Pinot tilbage på sporet efter Tour-skuffelse

I Frankrig beviste FDJ-stjernen Thibeau Pinot lige til det sidste, at han er tilbage på rette spor efter en skuffende indsats i Tour de France, hvor han slet ikke kom til orde og måtte udgå.

På den afsluttende etape i Tour de l’Ain nåede Pinot til vejs ende sammen med landsmanden Alexandre Geniez (AG2R) og italieneren Matteo Cattaneo (Androni Giocattoli), og andenpladsen i det selskab rakte rigeligt til, at Pinot sluttede som samlet vinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hans unge holdkammerat David Gaudu satte nogle få sekunder til på denne etape, men sluttede som samlet nr. 2 med et minus på 14 sekunder til Pinot, mens Geniez var 52 sekunder bagud på tredjepladsen.

Den fjerde sejr i denne sæson

Det var Pinots fjerde sejr i denne sæson, som han indledte med at slå til på en etape i Ruta del Sol i februar, hvor han i klassementet endte på tredjepladsen.

Det gjorde han ligeledes i Tirreno-Adriatico, mens han i Tour of The Alps, hvor det blev til en etapegevinst, kun måtte bøje sig for waliseren Geraint Thomas (Sky).

Derefter fulgte Giro d’Itala, som Pinot satsede meget på, men måtte affinde sig med en plads lige uden for podiet slået af hollænderen Tom Dumoulin (Sunweb), colombianeren Nairo Quintana (Movistar) og italieneren Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Dog kunne franskmanden juble over en etapetriumf den næstsidste dag, da han kæmpede sig først over stregen i Asiago.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce