Regn og blæst hærgede også opløbsstrækningen i Odense, som rytterne aldrig nåede frem til.
Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Regn og blæst hærgede også opløbsstrækningen i Odense, som rytterne aldrig nåede frem til.

Cykling

Ryttere nægter at fortsætte Danmarks største cykelløb i storm og piskende regn

Vejforholdene på Sydfyn satte en stopper for afviklingen af 2. etape i PostNord Danmark Rundt.

Cykling

Flytningen af årets største hjemlige cykelsportsbegivenhed PostNord Danmark Rundt fra den normale sommertermin umiddelbart efter Tour de France til her midt i september har ført til en kaotisk og dramatisk start på den fem dage lange styrkeprøve.

For efter den midlertidige godt 15 minutter lange afbrydelse i går af 1. etape fra Frederiksberg til Kalundborg, fordi to udbrydere kørte forkert på grund af en manglende kontrol, måtte dagens planlagte 183,8 km lange færd fra Svendborg til Odense fuldstændig aflyses, da cirka halvdelen af distancen var tilbagelagt.

Valgren talte rytternes sag

Denne gang var det vejrguderne, der viste sig fra så bister en side med voldsom storm og piskende regn, at rytterne med danske Michael Valgren (Astana) som talsmand opfordrede til, at aktiviteterne blev indstillet, og det valgte juryen og løbsdirektør Jesper Worre at rette sig efter.

I første omgang afkortedes etapen på grund af den kraftige blæst med 15 km, så rytterne slap for at tage turen over Svendborgsund-broen med den planlagte lille afstikker til Tåsinge.

Men efterhånden som etapen skred frem, blev det altså nødvendigt med skrappere forholdsregler.

Sportsdirektørerne opfordrede til neutralisation

Sportsdirektørerne, hvis ordførende i denne sammenhæng er Team Sunwebs Morten Bennekou, indledte med at anmode om en neutralisation af løbet frem til forplejningszonen ved Faaborg med 65 km tilbage af løbet.

Fra det punkt skulle der være chance for en bedring i  vejrforholdene, og dette skridt blev da også taget.

Det var, mens denne neutralisation var iværksat, at Valgren givetvis med massiv opbakning fra kollegerne tog fat på at fremlægge rytternes synspunkt om, at det var uforsvarligt at fortsætte.

Valgren forhandlede kørende på siden af ledsagebilen med den hollandske chefkommissær Joey Ermens. Derefter stod rytterne simpelthen af, og Ermens  afgjorde så, at det var slut på etapen.

Situationens alvor understregedes af, at feltet på et tidspunkt under neutralisationen måtte trække over i venstre side, fordi et stort, væltet træ spærrede den højre vejbane.

Stor stjerne sagde tidligt farvel

Allerede kort efter starten i Svendborg valgte en af løbets absolut største stjerner den franske verdensklassesprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) at trække sig, mens andre ufortrødent kastede sig ud i strabadserne.

Således etableredes tidligt et udbrud bestående af de to danskere Frederik Muff (Team PostNord Danmark) og Rasmus Bøgh Wallin (ColoQuick-Cult) samt hollænderen Sjoerd Van Ginneken (Roompot) og italieneren Mirco Maestri (Bardiani-CSF).

Team Giant-Castelli kontrollerede indledningsvis i forsvaret af den førertrøje, som Casper Pedersen nu under alle omstændigheder også bærer i morgen.

Da afstanden var nået op over 5 minutter lukkede det unge danske mandskab for alvor op for turboen og halverede i en håndevending forspringet.

Da neutralisationen blev gennemført var det da også meningen, at kvartetten skulle sendes af sted med et forspring på 2.30 minutter, når løbet blev genoptaget, men det kom altså aldrig til at ske.

Næste år køres i begyndelsen af august

Nu krydses der fingre for, at morgendagens kongeetape fra Otterup til Vejle med den legendariske stejle Kiddesvej på den afsluttende rundstrækning kan gennemføres uden problemer.

I hvert fald tegner det ikke til, at vejret skulle spænde ben for udfoldelserne.

Og så glæder Jesper Worre og co. sig nok til, at denne efterårsforestilling ikke gentages næste år, idet den 28. udgave allerede er fastlagt til fra 1. til 5. august.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce