Edward Theuns (t.h.) ser nærmest opgivende ud, da ireren Sam Bennett for tredje gang i træk kan juble som etapevinder i Tyrkiet Rundt. Foto:Tour of Turkey/Brian Hodes.

Edward Theuns (t.h.) ser nærmest opgivende ud, da ireren Sam Bennett for tredje gang i træk kan juble som etapevinder i Tyrkiet Rundt. Foto:Tour of Turkey/Brian Hodes.

Cykling

Ustyrlig sprinter stormer ind i verdenstoppen efter fornemt hattrick

Med sin tredje sejr i træk i Tyrkiet Rundt er ireren Sam Bennett rykket ind i top-10 på årets vinderliste.

Cykling

Med sin tredje og hidtil mest overbevisende triumf i WorldTour-løbet Tyrkiet Rund nåede ireren Sam Bennett (Bora-hansgrohe) op på 9 gevinster i alt i denne sæson og suser dermed her på falderebet ind på en delt ottendeplads på årets sejrsliste.

Dette vinderhierarki domineres i høj grad af supersprintere med tyskeren Marcel Kittel (Quick-Step Floors) som nr. 1 med 14 førstepladser.

Han følges af den tredobbelte slovakiske verdensmester Peter Sagan (Bora-hansgrohe) med 12, den spanske veteran Alejandro Valverde (Movistar) med 11 – selv om har været ukampdygtig i tre en halv måned på grund af styrtet på 1. etape i Tour de France – franskmanden Arnaud Démare (FDJ), nordmanden Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), colombianeren Fernando Gaviria (Quick Strep Floors) og australieren Caleb Ewan alle med 10.

Sejrede med et par længder

Ligesom Sam Bennett er også italieneren Elia Viviani (Sky), nordmanden Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) og colombianeren Egan Bernal (Androni Giocattoli) noteret for 9 sejre, men med den form, ireren stiller til skue lige i øjeblikket, er der udsigt til, at han siger farvel til selskabet med denne trio, inden Tyrkiet Rundt slutter på søndag.

På dagens 128 km lange 3. etape fra Fethiye til Marmaris styrede Bora-hansgrohe fuldstændig begivenhederne i finalen, og da den 23-årige østrigske mester Gregor Mühlberger som den sidste havde sørget for at holde tempoet oppe foran Bennett, kunne denne på det sidste par hundrede meter skyde så uimodståeligt frem, at rivalerne var chanceløse.

Ligesom i går var belgieren Edward Theuns (Trek-Segafredo) tættest på, men denne gang måtte han se sig slået med et par længder, mens italieneren Simone Consonni (UAE Team Emirates) besatte tredjepladsen.

Dansker er stadig godt med fremme

Løbets eneste dansker Jesper Hansen (Astana) viste stærk kørsel og formåede på en etape, som egentlig ikke appellerer maksimalt til hans kvaliteter, at holde sig langt fremme i den afsluttende fase.

Den 26-årige dansker krydsede målstregen som nr. 21 i den første gruppe på 45 ryttere, og det indebærer, at han sammenlagt fortsat har en attraktiv slutplacering inden for rækkevidde.

Jesper Hansen rykkede fra 50. pladsen op som nr. 25, og han er blandt de ryttere, der fra nr. 10 til og med 33 har et minus på 32 sekunder til Sam Bennett.

Denne fører naturligvis fortsat, og han har et forspring på 14 sekunder til Theuns, mens Consonni på tredjepladsen er 26 sekunder bagud.

Trio prægede det meste af etapen i front

Som de to foregående dage boltrede et mindre udbrud sig i front det meste af etapen, og denne gang bestod det af amerikaneren Greg Daniel (Trek-Segafredo), belgieren Thomas Deruette (WB Veranclassic) og Ferit Cansamli fra det tyrkiske landshold.

Trioen nåede op på et maksimalt forsping på omkring 6.30 minutter, og det var endnu engang op til Bora-hansgrohe at kontrollere tempoet.

I dag var der ingen støtte at hente fra Trek-Segafredo, eftersom den 22-årige Daniel befandt sig i udbruddet, men Wilier Triestina og UAE Team Emirates var særdeles villige til at hjælpe Sam Bennettes holdkammerater.

Efter en indlagt spurt med 27 km tilbage sagde Daniel farvel til sine to følgesvende i et sidste forsøg på at føre sit forehavende succesrigt til ende. 10 km fra mål var eventyret imidlertid forbi, og derefter fulgte adskillige angreb inden det endelig opgør om sejren.

Eneste finale på en stigning venter i morgen

Sprinterfestivalen afbrydes efter alt at dømme midlertidigt i morgen på den 205,3 km lange 4. etape fra Marmaris til Selcuk.

Ikke alene er det en lang udfordring, men den slutter også med løbets eneste målpassage på en stigning.

De sidste 3 km går det opad med en procent på omkring 10, og det må forventes, at det endelige klassement aftegner sig, når disse strabadser er overstået.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce