Alberto Contador forklarer, mens Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez og Mikel Landa lytter under dagens præsentation af Vuelta a España.

Alberto Contador forklarer, mens Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez og Mikel Landa lytter under dagens præsentation af Vuelta a España.

Cykling

Vild og bjergrig Vuelta overtrumfer både Tour de France og Giro d'Italia

Årets spanske rundtur indledes med en enkeltstart og byder på ikke færre end ni finaler på en stigning.

Cykling
FOR ABONNENTER

Med en enkeltstart på 8 km i Málaga som åbning og en finale på en stigning allerede den følgende dag serverer arrangørerne et skrapt udlæg i årets Vuelta a España, som køres fra 25. august til 16. september.

Og dermed er tonen slået an, for den rute, som præsenteredes i dag i Estepona, viser,at den tre uger lange styrkeprøve på Den Iberiske Halvø, i hvert fald hvad klatreudfordringer angår, overtrumfer både Tour de France og Giro d’Italia, eftersom ikke færre end ni af de 21 etaper slutter på en bjergtop af mere eller mindre udfordrende karakter.

Vueltaen har i adskillige år haft tradition for at lægge ud med en holdtidkørsel, men i den forestående udgave er det altså den individuelle tempopræstation, det gælder.

Senest, det var tilfældet, var i 2009, da Team Saxo Banks schweiziske fartkonge Fabian Cancellara var den hurtigste på de 4,5 km, der på motorbanen i den hollandske by Assens tog hul på strabadserne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce