Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Benoit Tessier/Ritzau Scanpix
Foto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix

Julian Alaphilippe var dagens bedste i Frankrig.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fransk etapesejr, gul trøje imponerer og Fuglsang er fremme som nr. 4

Julian Alaphilippe (Quick-Step) skabte selv det udbrud, han kørte til sejr fra på 10. etape.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 158,5 km lange 10. etape af Tour de France fra  Annecy til  Le Grand-Bornand i Alperne var feltets første møde den franske rundturs største tinder, men det store spektakulære festfyrværkeri af angreb fra favoritterne udeblev.

Det udnyttede franskmanden Julian Alaphilippe (Quick-Step) til at hente karrierens første sejr i Tour de France.

26-årige Alaphilippe, der i år har tilføjet klassikeren La Flèche Wallonne til sit voksende  vinder-cv, var initiativtager til dagens tidlige udbrud med 18 mand, herunder også den gule trøje, Greg Van Avermaet (BMC), der før han kom i mål på 11. etape blev kåret til etapens mest angrebsivrige rytter.

Peter Dejong/AP
Foto: Peter Dejong/AP

Den gule trøje forsvarede BMC-kaptajn Van Avermaet over tre kategori-1 og et bjerg udenfor kategori, og belgieren får derfor endnu en dag i gult onsdag, hvor der er 108 km bjergspring fra Albertville til La Rosière Espace på menuen.

Fuglsang rykker fremad, Kragh går ned

Julian Alaphilippe grundlagde sin sejr, da han kørte sig alene i front på det sidste stykke op mod dagens næstsidste stigning - og derefter øgede på nedkørslen, den sidste tur opad og turen ned i dalen med målstregen.

Franskmanden, der også sikrede sig bjergtrøjen,  sejrede i tiden 4.25,27 timer med en margin på til 1.34 minut til Jon Izaguerra (Bahrain-Merida), mens  Rein Taaramäe (Direct Energie) blev nummer 3. Greg Van Avermaet blev nummer 4 med et minus på 1.44 minutter og udbyggede dermed sin føring sammenlagt til 2.22 til Geraint Thomas (Sky), 3.10 til Alejandro valverde (Movistar) og 3.12 til Jakob Fuglsang (Astana).

Favoritgruppen med Jakob Fuglsang og de fleste øvrige podiekandidater kom i mål på 10. etape 3.23 minutter efter Julian Alaphilippe.

Mens Jakob Fuglsang avancerede i klassementet måtte landsmanden Søren Kragh Andersen (Sunweb) afgive sin føring i ungdomskonkurrencen for ryttere under 25 år. Danskerens drømme blev parkeret, da han  måtte slippe favoritgruppen  på vej op ad dagens næstsidste stigning. Det kostede 15 minutter.

Franske Pierre Roger Latour er ny mand i den hvide trøje, Andersen er 3’er.

TOUR-OVERBLIK

11. etape minut for minut

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden