Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: MICHAEL SOHN/AP
Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rikke Møller Pedersen

Rikke Møller Pedersen bragede igennem ved VM og har siden formået at holde det høje niveau.

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Førstedagen af VM i svømning blev en massiv succes med rekorder og finalepladser for alle de etablerede danske topnavne, men den mest forbløffende indsats leverede Rikke Møller Pedersen dagen efter.

Nok havde Rikke Møller Pedersen opnået tre finalepladser ved EM på kortbane i december 2008, men positionen som den bedste brystsvømmer i Danmark var uden internationale perspektiver og da slet ikke i VM-sammenhæng.

Altså lige indtil mandag 27. juli, da Rikke Møller Pedersen i Rom VM-debuterede i 100 meter brystsvømning. I løbet af 1.06,61 minut havde Danmark fået en ny svømmer i verdenseliten.

Forbedringen af den danske rekord med 1,9 sek. gav en indledende fjerdeplads, der dagen efter resulterede i en slutplacering som nummer seks, men det var blot starten på et eventyrligt halvår for en glad 20-årig, der også satte nye standarder for charme, selvtillid og vådt hår ved bramfrit at meddele, at hun følte sig lækker, når hun stod på startskamlen i sin hurtigtgående svømmedragt.

I hast til dopingkontrol
Et trænerskifte i STO i 2008 og et miljøskift fra Odense til elitecentret i København efter VM er et par af årsagerne til det gennembrud, der i løbet af 2009 gav Danmark en ny svømmestjerne.

I oktober var DM-stævnet i Odense således blot forberedelse til euromesterskaberne på kortbane i Istanbul, men en stilfærdig fredag aften drønede Rikke Møller Pedersen på sin gamle hjemmebane af sted og satte en europarekord, der gav sportschef Lars Sørensen et problem.

Hvis europarekorden skulle kunne godkendes, var en dopingtest nødvendig, så Lars Sørensen måtte køre Rikke Møller Pedersen en tur til Odense Idrætshal, hvor der var dopingkontrollanter i forbindelse med badmintonstævnet Denmark Open.

Den fejl begår ingen igen, for Rikke Møller Pedersen har på imponerende vis bevaret det høje niveau. Yderligere fem europarekorder er det blevet til, tre på 100 og to på 200 meter brystsvømning, den ene resulterede i en guldmedalje ved EM, hvor en diskvalifikation sørgede for, at der også er noget at revanchere i 2010.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden