Foto: MARKUSSEN TOBIAS SELNÆS
Fakta

Torben Keller

Efter et årti med sportslige trængsler viste Torben Keller vejen for dansk amatørboksning.

Fakta

Magtkampe, intriger og økonomisk nedtur ligner tre passende nøgleord for det seneste årti i dansk amatørboksning, hvor lederne i sporten har haft ualmindeligt svært ved at finde vejen til en lysere fremtid. Men netop på tærsklen til 2010’erne pynter en 22-årig nordjyde gevaldigt på årtiets eftermæle.

Pandrup-bokseren Torben Keller leverede ved VM i Milano, Italien, det bedste danske bokseresultat i 12 år, da han kæmpede sig til en flot femteplads – kun slået af den senere verdensmester fra Tyskland, Jack Culcay-Keth.

»Man må sige, at han har været min onde ånd. I 2009 har jeg tabt fire gange til ham, men kampene er blevet tættere og tættere for hver gang«, siger weltervægteren, der tabte VM-kvartfinalen til tyskeren med 5-2.

Gennembrud i Bundesligaen
Derfor var det i 1/8-finalen, at Keller fik sit egentlige internationale gennembrud, da han på fornem vis slog juniorverdensmesteren fra 2008, mexicaneren Oscar Molina, så overbevisende som 9-4.

Men rækken af gode præstationer i 2009 stopper slet ikke her. Torben Keller vandt ikke kun guld ved de jyske, danske og nordiske mesterskaber. Han blev ligeledes kåret som stævnets bedste bokser ved alle tre lejligheder. Dertil kommer gennembruddet i den tyske Bundesliga for det forstærkede danske landshold, Box Team Nord.

Chok
Desværre fik året også tilføjet et mere uhyggeligt kapitel, da bokseren kort efter VM i september blev ramt af en blodprop i hjernen. Først efter et par måneder i uvished fik Torben Keller svar og endelig grønt lys til at fortsætte karrieren.

»Lægerne har fundet ud af, at jeg har et lille hul i mit hjerte. Det er formentlig der, at det, der har forårsaget blodproppen, er opstået, så heldigvis ser det ikke ud til, at jeg får problemet igen i fremtiden«, siger Torben Keller, der nu arbejder målrettet på at smide fem-seks overflødige kilo, så han igen kan jagte sine boksedrømme i 69-kiloklassen.

»Inden Jack Culcay-Keth vandt VM, var han blevet nummer fem og havde vundet sølv ved EM. Så jeg satser på at tage sølvet ved EM i Moskva til foråret, og så blive verdensmester i 2011«, siger Torben Keller, der har sat OL i 2012 i London som sit helt store mål.

Dermed har han sat en utraditionel kurs for de bedste danske boksere, der hver og én er flygtet fra amatørernes økonomiske armod til de professionelles række. Torben Keller har i stedet uddannet sig som bankassistent. Det giver job og penge på lommen. Først når OL-drømmen har båret eller er brast, kan en professionel kontrakt komme på tale.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce