0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Nu åbner Uefa sager mod England efter semifinale

De seneste nyheder fra sportens verden.

EM-fodbold. Uefa har valgt at åbne tre sager mod England efter sejren over Danmark. Den første sigtelse drejer sig om, at de engelske fans kvitterede med buh-råb, da Danmarks nationalmelodi lød. Den anden går på, at en engelsk fan forsøgte at blænde Kasper Schmeichel ved at lyse ham i hovedet med en grøn laserstråle. Den tredje omhandler brug af pyroteknik. Det er endnu ikke sikkert, hvad straffen kan blive. Men flere bøder er det mest sandsynlige. Napoli er en af de klubber, som før har modtaget en bøde på omkring 60.000 kroner for fans ’brug af laserlys’.

Fodbold. Mesterklubben Atletico Madrid har forlænget kontrakten med cheftræner Diego Simeone. Den 51-årige argentiner, der har trænet klubben siden 2011, har forlænget med to år frem til sommeren 2024.

EM-fodbold. Mikkel Damsgaard tog direkte fra lufthavnen til barndomsklubben i Jyllinge, hvor flere hundrede ventede på at byde den lokale EM-helt velkommen hjem og få en autograf. Han var lige så skarp med spritpennen, som han var ved frisparksscoringen på Wembley onsdag aften. »Det er vildt, at så mange er dukket op. Det er dejligt at kunne give noget tilbage til klubben«, siger Damsgaard til TV2.

EM-fodbold. Hollandske Björn Kuipers skal dømme finalen på søndag mellem England og Italien. Han har tidligere dømt tre kampe ved EM.

EM-fodbold. 2.218.000 seere havde tunet ind på DR1 på flow-tv og streaming, da Danmark tabte EM-semifinalen til England. Det oplyser DR Medieforskning.

EM-fodbold. Rusland har fyret landstræner Stanislav Tjertjesov som følge af landets exit i EM’s gruppespillet, hvor det blandt andet blev til et stort nederlag til Danmark.

Tennis. Den australske verdensetter Ashleigh Barty banede sig torsdag vej til Wimbledon-finalen. I semifinalen gjorde hun det af med den tidligere verdensetter og Wimbledon-vinder Angelique Kerber fra Tyskland, som måtte se Barty vinde 6-3, 7-6. Ashleigh Barty skal i finalen møde en anden tidligere nummer et, Karolina Pliskova fra Tjekkiet. Pliskova sled i tre sæt mod hviderusseren Aryna Sabalenka, før hun kunne sejre 5-7, 6-4, 6-4. Det er blot anden gang, Pliskova er i en grandslamfinale efter en tabt finalen ved US Open i 2016. Under alle omstændigheder skal Wimbledon have en ny dronning. Ashleigh Barty har heller aldrig vundet prestigeturneringen i London.

EM-fodbold. Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør Peter Møller ser nogle særdeles lovende perspektiver i A-landsholdet i de kommende år trods nedturen i EM-semifinalen. »Vi har skabt en fantastisk platform. Men det er ikke kun A-landsholdet. Sommeren har været helt fantastisk. Vi har haft et U21-hold, der også var i EM-kvartfinalen«, siger Møller ifølge Ritzau og tilføjer: »Vi har virkelig et fundament at stå på, som giver os håb og tro på, at vi også kan angribe de her slutrunder fremadrettet og prøve at se, om vi kan opfylde vores drømme«.

EM-fodbold. Straffe eller ikke straffe til Englands Sterling? Et spørgsmål som bliver heftigt debatteret i alle kroge. En skuffet Kasper Hjulmand sagde efter kampen: »Jeg kan simpelthen ikke se det straffe. Det var helt tydeligt, at han (Sterling red.) lod benet hænge. Jeg ved godt, hvordan det kan lyde, men jeg kan ikke lade være med at have den følelse«.

Jannik Vestergaard havde samme opfattelse: »Et straffespark i forlænget spilletid skal være soleklart. Jeg så det live meget tæt på og har set det et par gange siden, og jeg synes ikke, der var skyggen af straffespark«.

I Englands lejr har de ikke overraskende et andet syn på kendelsen. »Jeg løb ind i boksen, og han (Joakim Mæhle) stak sit ben ud, og det rørte mit ben. Klart straffespark«, lød det fra Raheem Sterling til ITV efter kampen, mens målscoreren Harry Kane sagde: »Jeg synes, at det lignede et straffespark, men jeg har ikke set situationen igen. Jeg synes også, der var en anden situation, hvor jeg selv skulle have haft straffespark. Nogle af dem får man, andre får man ikke«.

Cykling. Så gik den ikke længere. SprinterenPeter Sagan er færdig i Tour de France på grund af en knæskade, som han fik ved et styrt på 3. etape.

EM-fodbold. Det blev ikke til en EM-finale for det danske landshold. Men det er alligevel en stolt landstræner, som venter sig mere af holdet i fremtiden: »Vi er ærgerlige over, at vi ikke kom i finalen, men jeg kan sige med sikkerhed, at vi kommer til at angribe igen. Fremtiden er fyldt med håb og tro, for de her gutter er outstanding. Hele landet kan være stolte af de her spillere«, siger han og påpeger, at der venter en VM-slutrunde om kun halvandet år.

Martin Braithwaite peger også på, at landsholdet er styrket efter dette EM. »Den her turnering giver selvfølgelig håb om noget endnu større, for vi har en fantastisk gruppe, og selvfølgelig kan vi opnå noget stort. Der er ingen tvivl om, at vi lige skal sluge det her nederlag, men som Kasper Hjulmand også siger, så kommer vi til at angribe igen«.

Fodbold. Sergio Ramos skifter sin spanske tilværelse ud med en fransk. Han skal nemlig spille for storklubben Paris Saint-Germain, hvor han har lavet en toårig aftale. Den 35-årige forlod Real Madrid på en fri transfer tidligere på sommeren. Ramos nåede 671 kampe i sine 16 sæsoner i Real Madrid. »Det her er en stor ændring i mit liv, en ny udfordring, og jeg vil aldrig glemme denne dag. Jeg er meget stolt over at være en del af dette ambitiøse projekt og denne trup med så mange store spillere«, siger Ramos.

Ishockey. Tampa Bay vinder NHL’s finale for andet år i træk. Det skete efter en 1-0 sejr over Montreal Canadiens, hvilket betyder, at holdet vinder finaleserien 4-1 i kampe.

Cykling. Det har endnu ikke været Mads Pedersens Tour de France. Danskeren har været uheldig med flere styrt. Men det har ikke ændret på, at han stadig er holdets foretrukne sprinter, særligt med henblik på dagens flade etape. Sådan lyder det fra Trek-sportsdirektør Kim Andersen: »Hvis Mads er 100 procent på toppen, kører vi for ham i spurterne. Det var også vores plan i tirsdags, men efter sit styrt meldte han selv ud, at det var umuligt«, siger han.

Mads Pedersen styrtede på åbningsetapen forrige weekenden, og tirsdag var han involveret i et styrt igen. »Nu må vi se, hvor meget skade, han har taget. Det handler jo også om, at han ikke sover så godt. Vi har sovet i højden, og han har fået slag. Men han er ved godt mod, og humøret er okay«.


Læs mere: