Foto: POULSEN LARS
Fodbold

Uefa åbner disciplinærsag mod målsnyderen

Luiz Adriano slipper ikke ustraffet for sin usportslige scoring mod FC Nordsjælland.

Fodbold

Klokken 17.48 kom den meddelelse fra det europæiske fodboldforbund, som fodboldelskere verden over har set frem til:

Uefa har åbnet en disciplinærsag mod Luiz Adriano, der på usportslig vis scorede til 1-1 for Shakhtar Donetsk i tirsdagens Champions League-kamp mod FC Nordsjælland.

Til behandling på tirsdag Luiz Adriano påkaldte sig først FC Nordsjællands og Parkens vrede, og da tv-billederne gik verden rundt også forargelse fra alverdens fodboldelskere, fordi han lod hånt om alle fairplay-principper og scorede, da Shakhtar Donetsk reelt bare skulle have givet bolden tilbage til FC Nordsjælland efter et spilstop.

»Luiz Adriano står overfor en anklage om brud på principperne for opførsel, og hans sag vil blive behandlet af Uefa's disciplinærkomité tirsdag 27. november«, meddeler Uefa på forbundets hjemmeside.

Luiz Adriano er anklaget for et brud på disciplinærreglernes paragraf 5, stykke k; den der optræder usportsligt for at skaffe sig en fordel.

Dommerens rapport var afgørende

Uefa har ellers været påfaldende tavs omkring den skandaløse episode.

I kampreferatet på uefa.com omtales situationen kun perifært, og på tv-billederne af kampens syv mål er optakten til 1-1-scoringen ikke vist.

Uefa har dog tidligere i dag meddelt, at man afventede den franske dommers rapport fra kampen, inden man ville tage stilling til eventuielle sanktioner, og det er så sket nu.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce