solgt. Spillere fra Leeds United (i hvidt) i kamp mod Everton i en pokalkamp i september i år på hjemmebanen Elland Road.
Foto: Anna Gowthorpe (arkiv)/AP

solgt. Spillere fra Leeds United (i hvidt) i kamp mod Everton i en pokalkamp i september i år på hjemmebanen Elland Road.

Fodbold

Bahrain-bank køber engelsk traditionsklub

Leeds United fra den næstbedste række bliver overtaget af en bank i Bahrain.

Fodbold

Efter at have ledt efter en ny klubejer i syv år er traditionsklubben Leeds United blevet enig med Bahrain-banken GFH Capital Limited om et salg af klubben i næste måned.

Leeds er for øjeblikket placeret på en 18. plads i den næstbedste række, men har en stolt historie, som fortsat gør det let at fylde hjemmebanen Elland Road til hver kamp.

Leeds-formand Ken Bates udtaler til AP, at GFH Capital Limited »har gennemført første del af købet og overtager klubben 100 procent 21. december«.

Min klub

Leeds nåede i 2001 frem til finalen i Champions League, men rykkede tre år senere ud af Premier League som følge af økonomisk kaos i klubben.

Dyr hobby for rigmænd

Pengemænd fra Mellemøsten, Asien og Rusland har et godt øje til traditionsrige fodboldklubber.

Læs også

Det giver en god reklameplatform, men ender ofte som en dyr hobby for investorerne.

Læs også

Den russiske milliardær Roman Abramovich var en af de første, der gik helhjertet ind som klub-ejer med købet af Chelsea FC i 2003.

Siden har klubberne i de to bedste rækker i England samt til dels spanske og franske klubber været genstand for rigmændenes interesse

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce