21-årig skiftede computerspil ud med job som sportschef

FC Baku har hyret uerfaren landsmand som sportschef.

Fodbold

21-årige Vugar Huseinzade har allerede fået sin drøm opfyldt. Han er blevet udnævnt til sportschef for den aserbajdsjanske fodboldklub FC Baku.

Men det er ikke fordi Vugar Huseinzade har en lang fodboldkarriere bag sig eller har taget en lederuddannelse, skriver det svenske medie Aftonbladet. Til gengæld har han spillet et hel del Football Manager, som er et computerspil, hvor man har rollen som træner og sportschef for en fodboldklub.

Om det er det, der har været afgørende for Vugar Huseinzade, er uvist, men i denne måned blev han udnævnt til sportschef foran den legendariske franske landsholdsspiller Jean-Pierre Papin, som ellers var udråbt som favorit til posten.

Opgav karriere som spiller

Vugar Huseinzade rejste fra Azerbajdzjan omkring årtusindskiftet og kom til Sverige. Her drømte han om at blive en stor fodboldspiller, men der lå hans talent ikke.

For nogle år siden mødte han tilfældigt FC Bakus vicepræsident på et hotel i Litauen. De to fik sig en sludder om hjemlandet Azerbajdzjan.

Og da Vugar Huseinzade sidste år blev træt af studierne, besluttede han at rejse til Azerbajdzjan og opsøge fodboldklubben.

Vicepræsidenten besluttede at ansætte den unge Huseinzade som sin personlige assistent, og det blev han så godt tilfreds med, at han tidligere på måneden spurgte Huseinzade, om han kunne tænke sig at blive sportschef.

Det kunne han godt, og det er derfor fremover ham, der står for blandt andet køb og salg af spillere til klubben.

»Det kom som et chok for mig«, siger 21-årige Vugar Huseinzade, der har store forhåbninger for FC Baku.

Til Aftonbladet siger han, at han forventer, at klubben kommer med i Europa League.

»Det er der, vi ønsker at være. Det er alt, hvad vi behøver«.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce