Kontakt. I Italien står anklageren Roberto Di Marino muligvis foran et stort gennembrud i en omfattende matchfixingsag.
Foto: AP (arkiv)

Kontakt. I Italien står anklageren Roberto Di Marino muligvis foran et stort gennembrud i en omfattende matchfixingsag.

Fodbold

Matchfixing: Spiller går til politiet efter halvandet år på flugt

Matchfixinganklaget fodboldspiller nægter at have ageret stråmand for kriminelle syndikater.

Fodbold

De italienske myndigheder er muligvis kommet et stort skridt videre i opklaringen af den store matchfixingsag, der begyndte at rulle i sommeren 2011.

En formodet central figur har efter halvandet år på flugt nemlig henvendt sig til politiet.

Den serbiske midtbanespiller Almir Gegic, der har en fortid i klubben Vicenza og senest har spillet i schweiziske FC Chiasso, landede mandag i Milanos Malpenza-lufthavn og meldte sig til myndighederne.

Almir Gegic er blevet fængslet i byen Cremona, hvorfra myndighederne prøver at skabe klarhed over omfanget af svindel i italiensk fodbold.

Almir Gegic, der har tilnavnet 'Sigøjneren', er anklaget for bl.a. at have ageret som bindeled mellem fodboldspillere og kriminelle syndikater i Asien.

Under de 17 måneder på flugt skjulte Gegic sig i Serbien, hvor sportsavisen La Gazzetta dello Sport besøgte og interviewede ham få dage før, han besluttede sig for at gå til bekendelse.

»Anklagemyndigheden har gjort et flot stykke arbejde. De har fundet frem til alle de fixede kampe - i hvert fald de af dem, som jeg har spillet på«, fortæller Gegic, og afslører, at en anden eftersøgt person i sagen ligeledes snart vil gå til myndighederne.

»Han er - ligesom jeg - træt af at være på flugt«, siger serberen om makedoneren Hristyian Ilievski - en tidligere politibetjent, der menes af være en af de helt store fisk

Han vil videre med livet
Gegic dog, at han har været håndlanger for kriminelle.

»De (anklagemyndigheden, red.) betragter mig som en mafioso, men jeg har aldrig personligt været med til at fixe kampe og jeg har heller ikke truet nogen«.

»Jeg håber, jeg kan være med til at kaste lys over sagen, og så få lagt det her bag mig«, siger den 33-årige.

50 personer er indtil videre arresteret i sagen, mens over 100 mistænkte er blevet undersøgt.

Blandt de, der er blevet undersøgt, er også den italienske landsholdsspiller Domenico Criscito. Backen fra russiske Zenit er dog blevet renset, men blev på grund af anklagerne tidligere i år fjernet fra Italiens EM-trup.

Mest prominente offer hidtil i sagen er Juventus-træneren Antonio Conto. Han blev i august idømt 10 måneders karantæne for at have tilbageholdt viden om en fixet kamp i hans tid som træner i Serie B-klubben Siena.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce