Thomas Delaney gjorde det så fint i sin tilbagevenden til startopstillingen hos Werder Bremen, at han efter 3-0-sejren over RB Leipzig for anden gang i sæsonen optræder på Ugens Hold i sportsmagasinet Kicker.
Foto: Lars Poulsen

Thomas Delaney gjorde det så fint i sin tilbagevenden til startopstillingen hos Werder Bremen, at han efter 3-0-sejren over RB Leipzig for anden gang i sæsonen optræder på Ugens Hold i sportsmagasinet Kicker.

Fodbold

Thomas Delaney er helt VM-klar efter pause med trætte ben og hovedskade

Midtbanedynamoen fra Werder Bremen var ved at få lidt trætte ben, men nu er han på toppen igen. Han har været med i Danmarks første fire kampe i kvalifikationsturneringen.

Fodbold

Springet fra Superligaen til Bundesligaen har været problematisk for nogle spillere. De har haft brug for en tilvænningsperiode, inden de har fundet sig ordentlig til rette i den bedste tyske række, hvor der er fuld knald på i alle kampe, som spilles for fyldte tribuner overalt i det fodboldbegejstrede land.

For Thomas Delaney har skiftet fra FC København til Werder Bremen været uden problemer – og det kan det danske landshold komme til at nyde godt af nu. Den 25-årige midtbanedynamo, der er blevet fremhævet og rost i høje toner af mange eksperter og specialister i de tyske medier, har meldt sig til VM-tjeneste hos Åge Hareide proppet med selvtillid og stor lyst til at kunne gøre en forskel i udekampen mod Rumænien på søndag.

»Tempoet er et helt andet i bundesligakampene end i kampene i Superligaen. Der spilles powerfodbold i de fleste kampe, og det er fantastisk at opleve den stemning, fansene skaber«, siger Thomas Delaney. »Jeg er også blevet udfordret mere og presset mere på et Werderhold, hvor vi slås for at komme væk fra bunden. På FCK’s hold var jeg jo med til at vinde de fleste kampe, og vi styrede spillet«.

»Da vi spillede i Champions League med FCK i efteråret, var det på et højt niveau mod stærke modstandere, men der er altså mere fart på i Bundesligaen. Også på træningsbanen i hverdagen. Man skal bruge mange kræfter som midtbanespiller, og da jeg ikke havde en så lang vinterpause, som jeg plejede som FCK’er, var jeg da ved at få lidt trætte ben efter de første kampe i Bundesligaen«.

Men nu er Thomas Delaney frisk igen, fyldt med energi og ambitioner om at vise sit bedste på VM-holdet. For han blev jo – efter at have pådraget sig en hovedskade efter et sammenstød i en turneringskamp – tvunget at holde tre ugers pause.

Det handler kun om de tre point

»Jeg ville da helst have spillet alle minutter i alle kampe for min nye klub her i starten af året. Men pausen var måske nok også gavnlig. Nu er jeg i gang igen, og i weekendens kamp spillede jeg 83 minutter, så jeg er, hvor jeg skal være formmæssigt«.

»Det siger sig selv – når man ser på stillingen i kvalifikationsgruppen – at kampen på søndag er en kamp, vi skal vinde. Vi vil også gerne vise god fodbold. Men det handler kun om de tre point. Heldigvis, føler jeg, har vi en trup, hvor mange spillere gør det godt på deres klubhold og ligesom jeg har stor selvtillid. Nicolai Jørgensen og Dolberg scorer i Holland, Kasper Schmeichel er på toppen hos Leicester i England, og mine tidligere holdkammerater i FC København har været stærke i Europa«.

Det siger sig selv – når man ser på stillingen i kvalifikationsgruppen – at kampen på søndag er en kamp, vi skal vinde

VM-truppen blev i går samlet i Horsens, hvor spillerne deltog i Dansk Fodbold Award. I dag flyver de til Tyskland, hvor Åge Hareide kan træne med spillerne på perfekte baner i München. I løbet af tirsdagen bliver vi alle klogere på, om de lyskeproblemer, som Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen er plaget af, er af alvorlig karakter.

Simon Kjær og stopperen Andreas Bjelland fra Brentford har også plejet småskader, men de skulle være fit for fight.

Hareide-ros til Delaney fra start

Anfører Kjær er en af de spillere, der har været med fra start i de fire første kvalifikationskampe, mod Armenien (1-0), Polen (2-3), Montenegro (0-1) og Kasakhstan (4-1). Peter Ankersen, Christian Eriksen, Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen og Thomas Delaney har ligeledes været på banen i alle VM-kampene.

Da Åge Hareide tiltrådte som Morten Olsens efterfølger og startede med to venskabskampe i marts sidste år, var Thomas Delaney, som den nye landstræner omtalte i begejstrede vendinger, i startopstillingen. Han måtte tage plads på bænken mod Armenien og i Polen og kom ind til sidst. Mod Montenegro og Kasakhstan var Delaney blandt de 11 startere. Det satser han på at blive igen i Rumænien.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce