Pione Sisto scorede et pragtmål i aftes, da Celta spillede sig videre. Sisto  scorede for et år siden i øvrigt mod Manchester United, da han var med til at tabe samlet over to kampe med FC Midtjylland i Europa Leagues 1/16-fiinaler.
Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Pione Sisto scorede et pragtmål i aftes, da Celta spillede sig videre. Sisto scorede for et år siden i øvrigt mod Manchester United, da han var med til at tabe samlet over to kampe med FC Midtjylland i Europa Leagues 1/16-fiinaler.

Fodbold

Europa League-finale med fem danskere er en mulighed

Storklubberne Ajax og Manchester United undgik hinanden ved lodtrækningen til Europa Leagues semifinaler.

Fodbold

I Europa League, hvor tre af fire kvartfinaler i aftes blev afgjort i forlænget spilletid eller på straffespark, fortsætter dramatikken, der involverer en håndfuld danske spillere, med semifinaleopgørene Ajax-Lyon og Celta Vigo-Manchester United   4. og 11. maj.

Med lodtrækningen, som svenske Patrick Andersson stod for i Det Europæiske Fodboldforbunds (uefa) hovedkvarter i schweiziske Nyon, er der således mulighed for en finale med hele fem danske spillere på banen.

Hollandske Ajax har Kasper Dolberg og Lasse Schöne i truppen, mens spanske Celta Vigo i skikkelse af Andrew Hjulsager, Daniel Wass og målskytten fra kvartfinale i aftes, Pione Sisto, har tre rød-hvide i deres stab.

Zlatan eller Guidetti

Mens Danmark som fodboldnation ikke er garanteret deltagelse i finalen, så er de svenske værter det.

Manchester United har den svenske angriber Zlatan Ibrahimovic som sikker mand i startopstillingen, og de tre danskere i Celta Vigo har i John Guidetti  en nordisk fjerdemand.  Men en af de svenske frontløbere må altså forlade Europa League i det interne møde inden finalen på Friends Arena i Stockholm-bydelen Solna onsdag 24. maj.

Her er der ud over pokalen også en plads i næste sæsons Champions League på spil. En plads, som Ajax og Manchester United også kan gøre sig realistiske forhåbninger om at sikre sig via de hjemlige turneringer, hvor Ajax er et point efter Feyenoord, mens United som 5’er i Premier League med 7 sejre på stribe selv kan afgøre, om de skal med i næste sæsons mesterliga.

Zlatan Ibrahimovic, der blev skadet i aftes, da United klemte sig videre i turneringen, er særlig gode venner med Friends Arena. Siden stadion åbnede for fire et halvt år siden, har bomberen fra Malmö  scoret ikke mindre end 20 mål for det svenske landshold på nationalarenaen.

Før en eventuel finale skal Zlatan Ibrahimovic dog lige blive sin skade kvit og have overstået de to semifinaler mod franske Lyon, der efter 7 nationale titler på stribe i 00’erne nu halter efter Paris SG og Monaco igen

Manchester United kan med finalesejr skrive sig ind i europæisk fodbold historie ved at blive den blot femte klub med triumfer i de tre klubturneringer: Mesterhold/Champions League, Uefa Cup/Europa League samt den nu hedengangne Europa Cup for pokalvindere.  Bayern München, Chelsea, CL-semifinalisterne fra Juventus og Ajax er ene om, at have kopier af de tre trofæer stående i pokalskabet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce