Fra sin position i angrebet kunne Marcus Ingvartsen se Lorenzo Pellegrini gøre det, FC Nordsjælland-angriberen ikke selv formåede: At score.
Foto: Lars Poulsen

Fra sin position i angrebet kunne Marcus Ingvartsen se Lorenzo Pellegrini gøre det, FC Nordsjælland-angriberen ikke selv formåede: At score.

Fodbold

Karakterbogen: Brøndby-kriger knoklede forbilledligt, mens Nordsjælland-profiler havde det svært

Overordnet set var den danske indsats udmærket, selv om U21-landsholdet tabte 2-0 til Italien ed EM.

Fodbold
FOR ABONNENTER

Den store Esbjerg-målmand havde som flere af sine holdkammerater haft problemer med noget mavevirus op til kampen mod Italien, men heldigvis nåede han at blive klar. Han har været U21-landsholdet en sikker sidste mand gennem kvalifikationen, og trods visse begrænsninger i spillet med bolden var han det igen i EM-slutrundens første kamp. Ved de to italienske mål kunne han intet stille op. Til gengæld havde han en udmærket redning på et godt langskud i første halvleg, ligesom han satte gang i et par udmærkede angreb.

Højrebacken skal have en ny klub denne sommer, da han ikke er nået til enighed med Brøndby om at forlænge kontrakten. Med indsatsen mod Italien sikrede han sig næppe en aftale i det støvleformede lands bedste række, men han spillede sig formentlig heller ikke ud af søgelyset hos de fodboldforretninger, der skulle overveje at hente ham. Defensivt løste han sine opgaver udmærket over for Serie A-profilen Federico Bernardeschi, mens han til gengæld var lidt mere anonym offensivt, end han ind imellem er.

Darmstadt-stopperen kan let virke som en af de anonyme karakterer på det danske U21-landshold. Han siger ikke specielt meget, og han løser sine opgaver uden det store spektakel. Men han løser dem. Det gjorde han også konsekvent mod Italien, der ellers pressede hårdt på og havde spillere med heftig fysik. Banggaard kan dog stadig godt bygge en smule på sit spil frem ad banen.

FC Nordsjælland-anføreren er en central brik som dirigent i det danske forsvar. Og i første halvleg mod Italien så han sikker og solid ud, selv om han måske kunne være kommet en smule bedre af med bolden. Efter pausen var Maxsø dog involveret i begge Italiens mål. Først headede han bolden direkte hen til den saksesparkende Lorenzo Pellegrini, og siden nåede han ikke ned at blokere Andrea Petagna, der dirigerede et fladt indlæg i nettet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce