Med en overraskelse kan finnen Teemu Pukki (i midten) skulle spille mod et hold fra sit hjemland, men det er mere sandsynligt, at  Johan Larsson, Teemu Pukki og Hjörtur Hermannsson skal med Brøndby til Slovenien.
Foto: Jens Dresling

Med en overraskelse kan finnen Teemu Pukki (i midten) skulle spille mod et hold fra sit hjemland, men det er mere sandsynligt, at Johan Larsson, Teemu Pukki og Hjörtur Hermannsson skal med Brøndby til Slovenien.

Fodbold

Brøndby kan lure på sin modstander i Europa League

Både FC Midtjylland og Lyngby skal til de britiske øer i Europa League.

Fodbold

Med tredjepladsen i Superligaen sikrede Lyngby sig et europæisk comeback efter 18 års fravær, og lodtrækningen til Europa Leagues første kvalifikationsrunde gav walisisk modstand.

Lyngby skal spille mod Bangor City FC, der én gang tidligere har været i Danmark. Det var i 2008, da FC Midtjylland i Uefa Cuppens første kvalifikationsrunde vandt 6-1 og 4-0.

Bangor City spillet europæisk fodbold i 16 sæsoner, og kun to gange er det lykkedes at avancere til næste runde. Senest var i 2010 med en samlet sejr på 3-2 over finske Honka Espoo, hvorefte det blev 1-2 og 2-8 mod Maritimo fra Portugal.

I sin seneste europæiske deltagelse i 2014 tabte Bangor to gange 4-0 til islandske Stjarnan.

FC Midtjylland skal til Nordirland

FC Midtjylland skal også til de britiske øer i årets Europa League.

Superligaens nummer 4 skal møde Derry City fra Nordirland, der kvalificerede sig ved at blive nummer tre efter Dundalk og Cork City i den irske liga i 2016, og repræsenterer derfor Irland i turneringen.

Den irske liga spilles som en kalenderturnering, og i den igangværende sæson er Derry City efter 18 af de 33 runder nummer 5.

»Jeg må indrømme, at jeg ikke kender meget til Derry City, men jeg går ud fra, at de traditionen tro for britiske hold er et hold, der har en stærk fysik og vil være en hård fysisk omgang«, siger Jess Thorup til FC Midtjyllands hjemmeside.

»Det er jo vores overordnede målsætning, at vi skal i gruppespillet. Derfor tager vi første runde seriøst uanset modstanderen. Vi skal tage Derry City seriøst, og det kommer vi til«, siger Jess Thorup.

Brøndby indtræder i næste runde

I anden kvalifikationsrunde indtræder Brøndby som seedet, og DM-sølvvinderne får fordel af at kunne se opgøret mellem de to potentielle modstandere.

Brøndby skal nemlig møde vinderen af Vaasan Palloseura fra Finland og slovenske Olimpija Ljubljana.

I den kamp er slovenerne favoritter, eftersom Vaasa i tidligere europæiske kampe kun har elimineret HB Torshavn fra Færøerne i Uefa Cuppen i 1998, men siden har tabt sammenlagt til skotske St. Johnstone i 1999 samt svenske IF Brommapojkarna i 2015 og AIK Stockholm i 2015.

NK Olimpija Ljubljana blev slovensk mester i 2016, og tabte i anden runde af Champions League-kvalifikationen til slovakiske Trencin på reglen om flest efter at have tabt 4-3 på hjemmebane og vundet 3-2 på udebane, hvor Trencin førte 2-0 efter 20 minutter.

I sidste sæson blev Olimpija nummer tre i den slovenske liga efter Maribor og Gorica.

Lyngby kan møde tidligere Europa Cup-vinder

Også FC Midtjylland og Lyngby har fået sat navne på modstanderne i en eventuel anden runde.

Lyngby skal sandsynligvis til Slovakiet, hvis det som ventet lykkes den gamle storklub Slovan Bratislava at besejre armenske Pyunik.

Slovan Bratislava vandt eksempelvis i 1969 Europa Cuppen for pokalvindere, og siden opsplitningen af Tjekkoslovakiet har Slovan vundet det slovakiske mesterskab otte gange. De seneste to år er det blevet til andenpladser efter førnævnte Trencin og MSK Zilina, som i år vandt med et forspring på 16 point og skal møde FC København i kvalifikationen til Champions League.

Slovan Bratislava er kvalificeret til Europa League som vinder af pokalturneringen med en finalesejr på 3-0 over Skalica fra den næstbedste række.

Sidste sæson nåede Slovan Bratislava anden runde af Europa League, hvor det blev nederlag på sammenlagt 3-0 til FK Jelgava fra Letland.

FC Midtjylland kan komme en tur til Ungarn

Jelgava møder i år ungarske Ferencvaros i kampen, som afgør FC Midtjylland modstancer i anden runde.

Også Ferencvaros har været i en finale i Europa CVuppen for pokalvindere, men tabte i 1975 til Dinamo Kijev med 3-0.

Ferencvaros har vundet det ungarske mesterskab 29 gange, senest i 2016, men blev nummer fire i sidste sæson, hvor sejren i pokalfinalen mod Vasas efter straffesparkskonkurrence sikrede den europæiske kvalifikation.

Første kvalifikationsrunde spilles 29. juni og 6. juli, og anden runde spilles 13. og 20. juli.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce