Jonas Hector (hvidt) kæmper om bolden med Australiens Mathew Leckie.
Foto: Martin Meissner/AP

Jonas Hector (hvidt) kæmper om bolden med Australiens Mathew Leckie.

Fodbold

Verdensmestre overvinder to drop og slår Australien

Bernd Leno var uheldig i det tyske mål, men hans hold vandt alligevel 3-2 i Confederations Cup.

Fodbold

Da Tyskland og Australien mødtes ved Confederations Cup i 2005, vandt tyskerne det underholdende opgør på Waldstadion i Frankfurt med 4-3. Og da verdensmestrene ved den aktuelle Confederations Cup i Rusland atter tørnede ind i de asiatiske mestre, blev det også et målrigt opgør med tyskerne som vindere 3-2.

Det kunne sagtens være blevet til flere mål i en kamp, der var rig på muligheder, og hvor Australien var tæt på at snuppe det ene point, da Tyskland gik lidt ned i kadence i 2. halvleg.

Tyskernes landstræner Joachim Löw har valgt at bruge kampene i Confederations Cup til at se en række uprøvede spillere an med henblik på fremtiden.

Det betyder, at der kun er tre spillere med i truppen, som var med til at vinde verdensmesterskabet for tre år siden i Brasilien. Det drejer sig om Julian Draxler, Mathias Ginter og Shkodran Mustafi.

Bemærkelsesværdigt er det også, at mesterholdet Bayern München kun er repræsenteret ved Joshua Kimmich, mens en klub som Hoffenheim har fire spillere med i Rusland.

Med 8,5 landskampe og 23,9 år i gennemsnit er det derfor en meget urutineret trup, Tyskland stiller med.

Fraværet af de etablerede spillere er selvfølgelig en god mulighed for navnene i anden række at gøre opmærksom på sig selv, men det andet kan også være tilfældet.

På en ikke specielt farlig afslutning fumler Bernd leno med bolden og giver en ripost til Australien.
Foto: Sergei Grits/AP

På en ikke specielt farlig afslutning fumler Bernd leno med bolden og giver en ripost til Australien.

Og målmand Bern Leno vil nok se tilbage på sin 5. landskamp med blandede følelser. Leverkusen-keeperen var nemlig involveret i begge Australiens mål, og det kan give chancen til Kevin Trapp eller Marc-André ter Stegen i næste kamp.

Ved Australiens første mål, røg bolden ind under Leno, og ved den anden scoring kunne den 25-årige målmand ikke holde bolden, der endte for fødderne af Tomi Juric.

Opgøret fik en flyvende start, da Lars Stindl i det 5. minut bragte verdensmestrene foran 1-0. Med en lang stikning i dybden, fik Tyskland fuldstændig splittet det australske forsvar ad, og fra højre side spillede Julian Brandt bolden skråt bagud til Stindl, som drønede bolden i kassen.

Tyskalnd dominerede fuldstændig de første 30 minutter, men på lidt af en tilfældighed kom Australien med i kampen igen, da Tom Rogic fik udlignet.

Hans første forsøg, der var på vej langt ud over baglinjen, ramte en tysk forsvarer i ryggen, og så fik han endnu en mulighed. Denne gang var træfsikkerheden større, selv om Bernd Leno burde have afværget forsøget.

Tyskland slog dog hurtigt kontra og fik to minutter senere tilkendt et straffespark, da Leon Goretzka blev fældet. Anfører Julian Draxler scorede sikkert og gjorde det til 2-1.

De to mål faldt efter en periode, hvor tempoet var trukket ud af kampen, men det blev straks sat op igen efter pausen.

Her begyndte det at se svært ud for Australien, da Leon Goretzka gjorde det til 3-1, men en ny fejl af Leno skabte spændingen om resultatet.

Tæt på udligningen til 3-3 kom Australien ikke, og Tyskland kunne forholdsvis sikkert køre sejren hjem.

De to andre hold i gruppen er Chile og Cameroun. Sydamerikanerne slog de afrikanske mestre 2-0 søndag, og næste runde torsdag hedder kampene Tyskland-Chile og Australien-Cameroun.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce