Med sejren lever Stina Lykke (tv.) og Co. i gruppe A frem til sidste spillerunde.
Foto: Erik Pasman/Ritzau Foto.

Med sejren lever Stina Lykke (tv.) og Co. i gruppe A frem til sidste spillerunde.

Fodbold

Sidste skanse tror på en ny EM-triumf

Målmand Stina Lykke er ikke i tvivl: Det danske landshold har med sejren over Belgien bevist, at det hører til i EM-slutrunden. Nu venter Holland.

Fodbold

Hun har prøvet de fine klubnavne som 1. FC Köln, MSV Duisburg og Brøndby, ja, også OB, men lige nu spiller den 31-årige målmand Stina Lykke for Kolding Q.

Og når hun har sidste hånd på bolden eller spærrer en afslutning med kroppen i en kamp for landsholdet – som det flere gange var tilfældet i det hæsblæsende EM-opgør mod Belgien søndag aften – er det ikke for at ’vække opsigt’ og bringe sig ind i billedet til en ny kontrakt med en klub i udlandet.

»Det har jeg slet ikke inde i hovedet. Jeg spiller ikke landskampe for at sikre mig en kontrakt, men udelukkende for at repræsentere mit land. Og det er noget, jeg er pissestolt af hver eneste gang«, lyder det bramfrit fra Stina Lykke i en samtale med Politiken.

Kampen mod og 1-0-sejren over Belgien i den hollandske by Doetinchem var Kolding-målmandens landskamp nr. 68 – og hun siger, at hun har nydt hver eneste.

Hun siger også, at åbningssejren mod Belgien nærmest var en forløsning for det danske hold.

»Det var fedt at komme i gang på den måde. Vi ville jo så gerne vise, at vi hører hjemme i slutrunden – at vi er berettiget til at være her i Holland. Jeg synes, det lykkedes for os«, lød det fra spilleren, der blev afgørende i den hektiske anden halvleg, hvor belgierne pressede danskerne i bund for at skabe en udligning.

»Vi scorer tidligt i kampen (et hovedstødsmål af Sanne Troelsgaard efter 6 minutter, red.), og vi er ivrige efter at score endnu et mål. Det skaber noget ivrighed, men også noget usikkerhed i vores spil, der ikke altid hang godt sammen. Det gav belgierne mod på opgaven, og derfor var de i stand til at lægge et pres på os. Men vigtigt var det, at vi leverede en bedre indsats end i testkampen mod Østrig. Vi kunne trække os ud med en sejr og med en løftet selvtillid til den næste kamp«.

Larm gav misforståelser

Stina Lykke havde de mange belgiske tilskuere ’lige i nakken’, og på det fyldte stadion var der en larm, som de danske spillere fra den hjemlige liga slet ikke kender.

»Jeg har prøvet det i udlandet, så jeg ved godt, hvad det drejer sig om«, fortæller Stina Lykke.

»Larmen betød, at vi ikke var i stand til at kommunikere ordentligt, og det gav misforståelser. Det var en af grundene til, at vi var lidt på hælene. Det skal vi have styr på inden kampen mod Holland, hvor larmen bliver endnu voldsommere. Vi skal have alle aftaler på plads – ingen må være i tvivl om, hvad der menes, når der peges og gives signaler med fingrene. Det må vi arbejde på i de kommende dage«.

Den store EM-test

Opgøret mod værtsnationen bliver en storkamp, en virkelig test af det danske mandskab.

»Det er disse kampe, der er de sjove. Kampe, vi glæder os til. Selvfølgelig er vi under pres, men presset på hjemmeholdet er da endnu større. De skal ud og skabe kampen foran et stort forventningsfuldt publikum«, fastslår Kolding-spilleren – der har gjort den erfaring, at det danske hold spiller bedst mod gode modstandere.

Statistikken fortæller, at det danske hold har overtaget i de indbyrdes kampe – men den siger også, at Holland har vundet de seneste to kampe mod Danmark. De blev begge spillet i 2016.

»Men når vi står i en slutrunde, kan statistik ikke bruges til ret meget. Det er denne kamp og kun denne, der tæller. Der spilles 90 minutter, kun én kamp, ingen returkamp, bare én chance«.

Tror på ny sejr

Stina Lykke mener, at holdet er godt forberedt. Dels kender man fra klubplan flere af de hollandske spillere, dels har landstræner Nils Nielsen skabt et særdeles brugbart videomateriale på det hollandske hold – hvilket bør mindske omfanget af de overraskelser, danskerne kan blive udsat for torsdag aften på Sparta Rotterdams bane med plads til 11.000.

»Det bliver utvivlsomt tæt og spændende, men ingen må være i tvivl om, at vi går efter nye tre point. Kampen mod Belgien viste, at vi er gode til at spille os ud af modstanderens pres – og at vi i angrebet kan kombinere os frem til forskellige scoringspositioner. Det har givet selvtillid, og derfor kan godt tillade os at tro på en sejr mod Holland«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce