Kvindelandsholdet er nede - konflikten med DBU har medført en aflysning af revanchekampen mod Holland, og en kommende VM-kvalifikationskamp kan også blive uden de bedste dansk spillere.
Foto: Armino Ermindo/AP

Kvindelandsholdet er nede - konflikten med DBU har medført en aflysning af revanchekampen mod Holland, og en kommende VM-kvalifikationskamp kan også blive uden de bedste dansk spillere.

Fodbold

DBU: DIF og LO vil mægle i fodboldkonflikt

Danmarks Idrætsforbund og Landsorganisationen i Danmark har tilbudt hjælp i fodboldkonflikten.

Fodbold

Der kan være hjælp på vej til at løse den igangværende konflikt om en ny lønaftale for kvindelandsholdet og U21-landsholdet i fodbold.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Landsorganisationen i Danmark (LO), der er paraplyorganisation for 18 medlemsforbund, har tilbudt at hjælpe med at få løst konflikten.

»Ja, jeg kan bekræfte, at vi har fået en udstrakt hånd fra DIF og LO om at gå ind som mægler, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer«, til BT.

»Det ser vi meget positivt på, fordi det blandt andet handler om, hvorvidt idrætsorganisationer skal være arbejdsgiver eller ej. Det mener vi ikke, vi er, men eftersom det er et af de punkter, vi ikke kan blive enige om, ser vi meget positivt på, at LO og DIF går ind i det, men det kræver to, der tager imod det«, siger han.

Spilleres reaktion uvis

et vides endnu ikke, om Spillerforeningen, der repræsenterer spillerne, vil takke ja til at få DIF og LO ind som mæglere.

DBU og Spillerforeningen sad søndag senest ved forhandlingsbordet, men siden er det ikke lykkedes at komme videre.

Konflikten har foreløbig betydet, at kvindelandsholdets udsolgte EM-finalerevanche mod Holland på fredag i Horsens er blevet aflyst.

DBU mener, at Spillerforeningen stiller for store krav på spillernes vegne.

DBU opfordrer på sin hjemmeside Spillerforeningen til at mødes til forhandlinger senere onsdag.

Kvindelandsholdet skal på tirsdag efter planen møde Ungarn på udebane i den første kamp i VM-kvalifikationen.

Landsholdet selvtræner

De kvindelige landsholdsspillere mødtes onsdag for at selvtræne. Det er sket for at holde sig i gang under konflikten.

»Jeg er glad for at være samlet med holdet, men jeg ville allerhelst have været i Horsens«, siger landsholdsmålmand Stina Lykke til TV2 Sport. Spillerne blev onsdag blandt andre trænet af Thomas Lindrup, der er Chef for Spillerrådgivning i Spillerforeningen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce