1-0. Et hovedstød sendte Celtic på sejrskurs.
Foto: SCOTT HEPPELL/AP

1-0. Et hovedstød sendte Celtic på sejrskurs.

Champions League

Celtic kan øjne avancement efter overraskende sejr

I andet forsøg lykkedes det Celtic at besejre FC Barcelona.

Champions League

Skotske Celtic har spillet sig i en stærk position i Champions League, efter at skotterne onsdag aften overraskende slog Barcelona med 2-1 i en intens fight.

Dermed bringer Gaslgow-holdet sig op på syv point på andenpladsen i gruppen, to efter Barcelona, men tre foran Benfica, der er nummer tre efter portugisernes 2-0-sejr over Spartak Moskva.

Celtic havde ikke haft mange fornuftige offensive ting at byde på, før holdets unge kenyaner Victor Wanyama efter 21 minutters spil nåede højest ved bageste stolpe og headede Charlie Mulgrews hjørnespark i nettet.

Barcelona havde bolden mest Det var nøjagtigt, hvad de hårdt kæmpende skotter havde håbet, og nu stillede manager Neil Lennons hårdføre mænd sig i en bræmme foran eget mål og forsvarede sig med alle forhåndenværende midler.

Barcelona havde bolden to tredjedele af tiden, og spanierne ramte også træværket to gange før pausen, men Celtic truede hele tiden med at slå igen på kontrastød, og skotterne gik til pausen under tordnende bifald fra et gyngende Celtic Park.

Det var en imponerende viljestærk indsats af et Celtic-hold med mange afbud, og hvor den græske centerforward Giorgos Samaras i lange perioder rendte rundt som en ekstra venstre back i forsøget på at lukke af for farlige Dani Alves.

Scoring af 18-årig

Skotterne var dybt skuffede, da Barcelona i overtiden lavede 2-1-sejrsmålet på Camp Nou for to uger siden, men denne gang havde spanierne ikke held til at vende forestillingen på hovedet.

Efter et langvarig Barcelona-pres, der kun gav få åbne målchancer, slog de hvidgrønne til på et nyt kontraangreb, da der manglede otte minutter.

Blot 18-årige Tony Watt rev sig løs i et kraftfuldt løb og alene med Victor Valdés satte han den iskoldt i nettet. Lionel Messi fik reduceret til allersidst, men skotterne holdt stand og sikrede sig en meriterende sejr.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce