FÆLLESSKAB. To spillere med en del til fælles: William Kvist og Nicklas Bendtner har spillet ungdomsfodbold i K.B., på det danske landshold og mod danske klubber.
Foto: LARS KRABBE (arkiv)

FÆLLESSKAB. To spillere med en del til fælles: William Kvist og Nicklas Bendtner har spillet ungdomsfodbold i K.B., på det danske landshold og mod danske klubber.

Champions League

Bendtner og Kvist blev nummer 16 og 17

Brian Laudrup har en ganske særlig rekord i europæisk klubfodbold.

Champions League

Nicklas Bendtner og William Kvist blev for to uger siden medlemmer af en eksklusiv klub af danske fodboldspillere, der med allerstørste sandsynlighed ikke har den fjerneste anelse om deres fællesskab.

Nicklas Bendtner blev nummer 16 og William Kvist nummer 17 i rækken af spillerne, der udover deres status som landsholdsspillere har det til fælles, at de har spillet mod en europæisk klubkamp mod et hold fra deres hjemland.

LÆS ARTIKEL

Henning Jensen blev den første i 1972, da Borussia Mönchengladbach med sin perlerække af tyske stjernespillere som Berti Vogts, Günter Netzer, Rainer Bonhof og Jupp Heynckes mødte Hvidovre i to kampe i Uefa Cuppen, og det blev da også til to tyske sejre med 3-0 og 3-1.

Ivan Nielsen blev første målscorer
Også Kresten Bjerre, Morten Olsen og Benny Nielsen vandt sikkert, med 3-0 og 4-0, da Racing White Molenbek i 1976 vandt over Næstved i Uefa Cuppen, inden Ivan Nielsen i 1980 blev den første dansker, der scorede mod en dansk klub, da Feyenoord vandt 2-1 og 1-0 med dansk matchvinder over Hvidovre i pokalvinderturneringen.

Også Kenneth Brylle scorede, endda det afgørende mål til 2-1 i Idrætsparken, da Club Brugge i 1988 sendte Brøndby ud af Europa Cuppen for mesterhold, og i 1991 blev Lars Olsen så den første dansker, der prøvede at tabe til en dansk klub, da B 1903 nåede kvartfinalen i Uefa Cuppen med en samlet sejr over Trabzonspor.

Sejre til Faxe, Laudrup og Povlsen
John 'Faxe' Jensen (mod Arsenal mod OB), Brian Laudrup (med AC Milan mod FC København) og Flemming Povlsen (med Borussia Dortmund mod Brøndby) gik alle videre med deres klubber, inden Michael Laudrup i 1994 trods sit sejrsmål til 3-2 i Odense blev besejret sammenlagt, da OB sensationelt sendte Real Madrid ud af Uefa Cuppen.

Peter Schmeichel var med i Manchester Uniteds to Champions League-kampe mod sin tidligere klub Brøndby i 1998, samme sæson, som Brian Laudrup satte sin noget specielle rekord.

Efter 1-1 i Parken blev Brian Laudrup den hidtil eneste med to scoringer mod et dansk hold, da han blev matchvinder i Chelseas 1-0-sejr på Stamford Bridge - hvorefter han den følgende dag skrev kontrakt med FC København, som han også havde scoret mod for AC Milan.

Kvist blev den tredje mod sin tidligere klub

Ebbe Sand spillede mod sin tidligere klub, da han sammen med Christian Poulsen og Schalke mødte Brøndby og tabte efter straffesparkskonkurrence, hvorimod Kris Stadsgaard var oppe mod sin kommende klub, da han med Rosenborg tabte til FC København i den afgørende kvalifikationskamp til Champions League i 2010.

LÆS ARTIKEL

Nicklas Bendtner fik det sidste kvarter mod FC Nordsjælland i Parken for to uger siden, hvorimod William Kvist fik fuld spilletid, da han ligesom Peter Schmeichel og Ebbe Sand mødte sin tidligere klub i VfB Stuttgarts målløse Europa League-kamp mod FC København.

William Kvist tager endnu en kamp mod FCK i aften kl. 19 i Parken, hvor der er point på spil i Europa League.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce