MÅLTYV. 18 mål i 19 kampe har Henrikh Mkhitaryan scoret i denne sæson for Shakhtar Donetsk, og den 23-årige angriber desuden scoret 2 mål for landsholdet.
Foto: LARS POULSEN

MÅLTYV. 18 mål i 19 kampe har Henrikh Mkhitaryan scoret i denne sæson for Shakhtar Donetsk, og den 23-årige angriber desuden scoret 2 mål for landsholdet.

Champions League

FCN står over for en kommende angrebsstjerne

Henrikh Mkhitaryan bliver et af de helt store navne, spår Kasper Hjulmand.

Champions League

Henrikh Mkhitaryan scorede to gange for Shakhtar Donetsk, da det ukrainske storhold i september slog FC Nordsjælland med 2-0 i den første kamp i Champions Leagues gruppespil.

I aften klokken 20.45 står FCN's forsvar igen over for Mkhitaryan, og træner Kasper Hjulmand forventer endnu en svær opgave.

Arbejdsom og intelligent »Han brager frem på scenen i denne sæson. Han har været undervejs i et stykke tid og har taget hele fodboldeuropa med storm«.

»Det er en topspiller af højeste karat, der er i svøb her, og han vil vise sig frem i mange år fremover«, siger Kasper Hjulmand og fortæller lidt om, hvad der gør den armenske landsholdsangriber så farlig.

»Han er altid undervejs, arbejdsom og intelligent - han opsnuser tingene og arbejder for sagen. Derudover er han udstyret med en fantastisk teknik, en god sparketeknik og en god spilforståelse. Han kommer til at blande sig blandt de bedste på den i europæiske scene«, spår FCN-træneren.

Han løber i ryggen på forsvaret

Kasper Hjulmand tror nu alligevel godt, at hans forsvarsspillere kan lukke ned for Mkhitaryan i aftenens kamp.

»Vi gjorde det godt i det etablerede forsvarsspil sidste gang mod Shakhtar. Men de angriber så varieret og med så mange løb, så det bliver svært«.

»Vi skal prøve at få en del boldbesiddelse, så de angriber så lidt som muligt. Han løber i ryggen og kommer ind bag forsvaret, men vi er obs på, hvordan han bevæger sig«, siger Hjulmand om Mkhitaryan, der 'kun' står noteret for sine to scoringer mod FCN i Champions League.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce