eftertragtet. Jores Okore (tv) er højt på ønskelisten i flere store klubber.
Foto: Efrem Lukatsky (arkiv)/AP

eftertragtet. Jores Okore (tv) er højt på ønskelisten i flere store klubber.

Champions League

FCN imponerer i det store udstillingsvindue

FCN har fået mange beundrere, og flere af spillerne er interessante for storklubber.

Champions League

Når FC Nordsjælland i aften tager imod de ukrainske mestre fra Shakhtar Donetsk til den sidste hjemmekamp på den allerstørste fodboldscene i Champions League i denne omgang, vil godt en snes europæiske klubber have udsendinge på plads på hovedtribunen i Parken.

FC Nordsjællands præstationer og resultater de senere år har været en god reklame for den fodboldfilosofi og den spillestil, man så målrettet og dygtigt har satset på og udviklet – og for en række spillere på mesterholdet er de europæiske topkampe et perfekt udstillingsvindue.

»Vi er den nye dreng i klassen, som mange har villet se nærmere på. Det er ikke nyt for os, at der sidder spejdere og agenter til vores kampe, men nu er klubnavnene blevet finere og større«, siger sportsdirektør Jan Laursen.

Okore højt på ønskeliste
Man skal ikke være fodboldprofessor for at analysere sig frem til, at den 20-årige stopper Jores Okore står øverst på ’ønskesedlen’ flere steder.

Læs også

Bl.a. den engelske Premier League-klub Fulham er meget varm på forsvareren, som de fleste angribere slår sig på i nærkampene, som er hurtig – hvad der er must for at spille i de helt store ligaer – lærevillig og hele tiden forbedrer sit offensive spil.

Jores Okore, der forleden var anfører i 2-0-kampen mod AGF i Aarhus, er en juvel, som Farum-klubben formentlig kan få mere for end de angiveligt omkring 23 millioner kroner, som hollandske Twente gav for Andreas Bjelland i sommer.

Målmand og målscorer vil videre
Mens Jores Okore ved, at han stadig kan lære noget i FCN og ikke synes optaget af at skulle ud lige straks, har såvel målmanden Jesper Hansen, der har skilt sig ud med suverænt spil i de første kampe, som FCN’s hidtil eneste målscorer i Champions League, Mikkel Beckmann, talt højt om deres ambitioner om at få chancen i en udenlandsk klub snarest muligt.

Men de er ikke kontraktfrie ved årets udgang, som det er tilfældet med den amerikanske landsholdsspiller Michael Parkhurst, der drømmer om at fortsætte karrieren i Sydeuropa.

Læs også

»Vi er naturligvis glade for og stolte over den interesse, der er for vores spillere, vores hold og vores klub, der jo er lille i sammenligning med dem, vi nu er i turnering med. Vi har fået mange positive tilkendegivelser både fra de tre klubber, vi er i gruppe med, og fra andre sider«, siger Jan Laursen.

Modstandere, der kan vinde CL
»Det går igen, at de udenlandske klubber er imponeret over det, vi præsterer, både på banen i forhold til de økonomiske muligheder, vi har, og på det organisatoriske, praktiske plan i forbindelse med kamparrangementerne på hjemmebane«.

»Det er en vigtig og utrolig lærerig proces for os som en forholdsvis ung klub, og vi er meget tilfredse med spillet og det, vi har præsteret – selvfølgelig bortset fra første halvleg mod Juventus i Torino. Dernede blev der lavet for mange fejl, og vi mødte et sultent hold, der skulle vinde og straffede os meget effektivt. Vi har virkelig oplevet den høje kvalitet, der er i Champions League – og vi må jo også sige, at vi er kommet i en gruppe med tre hold, som efter min mening alle har potentiale til at vinde hele turneringen«.

Læs også

»Det største var, da vi kom foran mod Juventus og var ret tæt på at slå de italienske mestre. Og ved siden af Champions League har det været særdeles tilfredsstillende, at vi i Superligaen stort set ikke har været mærket af de krævende kampe i Europa«, bemærker FCN-sportschefen.

Sjældent nederlag til Donetsk
Efter debuten i Champions League midt i september har FC Nordsjælland spillet otte kampe i superligaen, hentet 17 point og kun tabt én gang.

Nøjagtig det samme har Europa League-deltageren FC København præsteret.

Favoritterne fra Donetsk kommer til København med et sjældent nederlag i bagagen. Efter 24 sejre på stribe i den ukrainske liga blev Shakhtar slået 2-0 af Arsenal Kijev i lørdags.

Læs også

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Shakhtar har kun vundet en af sine seneste seks udekampe i Champions League, og nogle få i Farum tror, at de danske mestre kan vinde i aften og have en spinkel chance for at kunne nå gruppens tredjeplads, der giver adgang til Europa League efter vinterpausen.

Beckmann og Laudrup er ude

FCN har brugt 15 spillere i de fire første Champions League-kampe. 13 af dem har været på banen hver gang, blandt dem Mikkel Beckmann og Andreas Laudrup.

Læs også Ingen af dem er til rådighed i aften på grund af skader. Mikkel Beckmann var udtaget til truppen, men inden den afsluttende træning stod det klart, at en dårlig ankel holder ham væk fra kampen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce