EFFEKTIVT. Med fire mål på seks chancer var Borussia Dortmund onde ved Ajax med fire danskere på banen i løbet af kampen.
Foto: Peter Dejong/AP

EFFEKTIVT. Med fire mål på seks chancer var Borussia Dortmund onde ved Ajax med fire danskere på banen i løbet af kampen.

Champions League

Ajax med fire danskere får gevaldige klø

Borussia Dortmund gav opvisning i effektivitet, da avancementet blev sikret.

Champions League

Ajax havde bolden mest, men Borussia Dortmund brugte den evindeligt meget bedre.

Så med en knusende 4-1-sejr spillede Borussia Dortmund sig ikke blot videre til ottendedelfinalerne; det bliver også som gruppevindere, efter Manchester City og Real Madrid spillede 1-1.

Ajax stillede op med to danskere, Christian Poulsen og Christian Eriksen, i startopstillingen, men kampen var forlængst afgjort da Lasse Schøne - som afløser for Poulsen i pausen - og 18-årige Viktor Fischer kom på banen i anden halvleg.

For mens Ajax spillede rundt med bolden, så sparkede Dortmund den i kassen, når de afvekslingsvist fik fat i den.

Tre mål på 33 minutter

Marco Reus efter 8 minutter, Mario Götze efter 36 og Robert Lewandowski efter 41 minutter udnyttede, at Ajax havde en skidt dag i defensiven, hvor især målmanden Kenneth Vermeer var et stykke fra den forventede standard.

Lewandowski blev dobbelt målscorer midt i anden halvleg, da Viktor Fischer kom ind til sin anden Champions League-kamp.

Christian Eriksen var initiativrig og tilbød sig ivrigt som sit holds bedste, selv om han brændte en enkelt stor chance, men den danske landsholdsspiller lagde også elegant op til Ajax' reduceringsmål, da han vippede bolden over hovedet på sig selv og spillede indskiftede Daniel Hoesen fri i venstre side.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce