Købt. Offensivspilleren blev oprindeligt kun lejet i Bayer Leverkusen, men han fik hurtigt succes - og så købte FCK Jørgensen fri og gav ham en aftale til 2016.
Foto: LARS POULSEN /POLFOTO

Købt. Offensivspilleren blev oprindeligt kun lejet i Bayer Leverkusen, men han fik hurtigt succes - og så købte FCK Jørgensen fri og gav ham en aftale til 2016.

Europa League

FCK-krumtaps comeback skal udløse ny fin stime

Nicolai Jørgensen er meldt klar til opgøret mod VfB Stuttgart med William Kvist, der har familie og venner på tribunen og er klar til at blive piftet ud.

Europa League

Da FC København-spillerne onsdag gik i gang med den afsluttende træning før opgøret mod William Kvist og VfB Stuttgart – Bundesligaens nr. 10 – i aften, var Nicolai Jørgensen en af de mest tændte og veloplagte på det indbydende græstæppe i Parken.

Den 21-årige offensivspiller, der startede sæsonen forrygende og hurtigt blev en mand, modstanderne i Superligaen og i de europæiske kampe fik respekt for – og som FCK-fansene blev begejstrede for – er meget sulten efter at få spilletid igen på holdet, der med en hjemmesejr over tyskerne kan tage et stort skridt mod knockoutrunderne i Europa League.

LÆS OGSÅ Det har været svært for ham, fortæller han, at sidde ude i perioden, efter at han pådrog sig en fiberskade, da han var på landsholdstjeneste med VM-holdet i Bulgarien. I Sofia var han, efter alt at dømme, udset til at skulle spille fra start mod Bulgarien. I stedet måtte han ærgerlig og skuffet rejse hjem for at blive behandlet og langsomt begynde at genoptræne. Nicolai Jørgensen har ikke været i kamp siden FC Københavns 2-2-møde på udebane med Esbjerg i Superligaen 7. oktober. I den seneste uges tid har han kunnet træne normalt med truppen, og han var faktisk klar til at spille mod AGF i Aarhus i søndags. Men træner Ariël Jacobs holdt ham væk fra den kamp. Glad for fem-ti minutter»Jeg er 100 procent fit og meget motiveret for at spille. Det har været hårdt at sidde udenfor«, siger Nicolai Jørgensen.

»Jeg har savnet kampene, for man vil jo gerne spille alle sammen. Jeg var inde i en stime med gode præstationer, inden skaden kom. Nu gælder det om at komme ind i en rigtig rytme igen. Det ville være fint, hvis jeg skulle med fra start. Men jeg vil også blive glad, hvis jeg får fem-ti minutter«.Det vil være overraskende, hvis Ariël Jacobs bruger Nicolai Jørgensen i startopstillingen på et hold, der demonstrerede stor styrke både for en uge siden i pokalkampen mod SønderjyskE og forleden mod AGF. Væk var de fejl, der blev begået i 0-1-mødet med AC Horsens. FCK’erne har både mentalt og fysisk vist klassen efter det første superliganederlag med Jacobs som træner.

VfB Stuttgart er inde i en periode med stabile præstationer og resultater efter den svage sæsonstart, hvor træner Bruno Labbadia blev kritiseret en hel del. William Kvist og Co. har vundet tre af de seneste seks kampe (i Bundesligaen, Europa League og pokalturneringen) uden nederlag. Og den danske landsholdsspiller har som den defensive styrmand på midtbanen markeret sig som en af de allerbedste spillere.Ariël Jacobs har udtrykt respekt for især Stuttgarts 0-0 i den svære kamp mod Borussia Dortmunds mestre på udebane i lørdags.

Kvist klar til piften fra FCK-fans

William Kvist har mange familiemedlemmer og venner på tribunen i aften.

»Det bliver emotionelt at spille i Parken i en anden spilledragt på udeholdet, når jeg har været FCK’er, siden jeg var otte år. Men jeg regner ikke med, at følelserne vil løbe af med mig. Tværtimod. Jeg har erfaring for, at når det er særlige og betydningsfulde kampe, så spiller jeg ofte bedre. Jeg glæder mig meget«. »Og jeg vil have forståelse for det, hvis FCK’s tilhængere pifter lidt ad mig og glæder sig, hvis jeg taber bolden«. William Kvist forventer et FC København-mandskab, der nok vil spille lidt mere offensivt, end det var tilfældet i 0-0-kampen i Stuttgart. »De vil sikkert prøve at være mere på bolden og forsøge at være spilstyrende. Sådan var det med FCK’s hjemmekampe, da jeg var på holdet. Men jeg tror da alligevel, at FCK vil være glad for uafgjort, fordi de så stadig vil være over os i tabellen i gruppen«. Det målløse opgør på tysk jord var en af de fem kampe, Nicolai Jørgensen gik glip af, mens han stod på FCK’s skadeliste.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce