FCK'er. Martin Vingaard og resten af holdet står igen ansigt til ansigt med den tidligere FCK-kaptajn.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

FCK'er. Martin Vingaard og resten af holdet står igen ansigt til ansigt med den tidligere FCK-kaptajn.

Europa League

Vingaard håber fans lægger pres på den rigtige FCK'er

FCK-tilhængerne skal tage godt imod William Kvist. Men de må også godt hyle ham ud af den, siger tidligere holdkammerat.

Europa League

Stuttgarts William Kvist står i aften i Parken i en speciel situation, når han møder sine tidligere holdkammerater fra FC København i Europa League.

Mere end 20.000 publikummer vil sandsynligvis hylde ham, men vennen Martin Vingaard fra FC København håber også, at Kvist kommer til at føle, at han er på udebane.

»Først og fremmest håber jeg, at der bliver taget godt imod ham fra fansene, for han har betydet meget for klubben, og derfor fortjener han en varm velkomst«.

»Omvendt ville det også være fint, hvis vi kunne sætte lidt pres på ham fra lægterne«, siger Martin Vingaard.

Vingaard skiftede selv fra Esbjerg til FCK for små fire år siden, og derfor har han en idé om, hvordan dagen bliver for William Kvist.

»Selv om det var på et lidt andet niveau, så kan jeg huske, da jeg skulle møde Esbjerg første gang efter skiftet. Det er underligt at skulle gå ind i modstanderholdets omklædningsrum«.

»Det er også første gang, at William skal gøre det. Jeg tror, at det bliver specielt for ham, når han træder ind i omklædningsrummet, og det for alvor går op for ham, at han er udehold«, siger FCK's midtbanespiller.

Er det som professionel fodboldspiller muligt at have nogen klubfølelse?

»Hvis du spørger William, så er der ikke nogen tvivl om, hvilken klub hans hjerte banker for herhjemme. Han har kun spillet i én klub før Stuttgart, og han har et forhold til FCK, som ikke mange andre har«.

Hvad med dig selv. Hvilken klub føler du mest for?

»Jeg er jo en glad fynbo, der flyttede til Esbjerg, og det var der, grundstene blev lagt til, hvor jeg står i dag«.

»Jeg lærte en masse i Esbjerg, og det var dér, jeg fik min landsholdsdebut, men der ikke nogen tvivl om, at de oplevelser, jeg har haft i FCK, de kan ikke sidestilles med noget«.

»Det at blive dansk mester og vinde pokalen, spille Champions League og i Europa hvert år - det kan ikke sidestilles med noget i Esbjerg, men der oplevede jeg så noget andet. Det, jeg har oplevet i FCK, står stærkest i erindringen«.

Hvem vil du holde med, når du stopper karrieren?

»Det er svært at sige. Jeg er stolt over at spille i FCK, så det vil altid ligge dybt i mig. Jeg håber ikke, at det stopper, fordi jeg finder et andet sted at spille eller stopper karrieren. Man får nogle tilhørsforhold som spiller, og det har jeg over for Esbjerg og FCK«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce