TÆT. Med endnu en sejr over Udinese sørgede Pascal Doubai og Young Boys for en ekstrem tæt pulje, der også tæller Anzhi og Liverpool.
Foto: PAOLO GIOVANNINI/AP

TÆT. Med endnu en sejr over Udinese sørgede Pascal Doubai og Young Boys for en ekstrem tæt pulje, der også tæller Anzhi og Liverpool.

Europa League

Schweiziske sejre forstærker dansk Uefa-fiasko

Danmark er tilbage på 15.-pladsen på Uefa's europæiske rangliste.

Europa League

FC København spiller for mere end avancement i Europa League i de to resterende gruppekampe mod Molde og Steaua Bukarest.

Godt nok kan FC København ikke længere selv afgøre sin skæbne i gruppespillet, men dansk fodbold er i desperat behov for point på kontoen, hvis håbet om direkte kvalifikation og et ekstra hold i Champions League-kvalifikationen skal bevares.

Schweiz avancerede to pladser Med nederlag til både FC Nordsjælland og FC København blev der ikke tilføjet den danske konto et eneste point, så da Young Boys vandt på udebane over Udinese og FC Basel besejrede ungarske Videoton smuttede Schweiz forbi Danmark på ranglisten, der baserer sig på de seneste fem års resultater.

LÆS ARTIKEL

En beskeden trøst var det, at Rapid Wien led det fjerde nederlag på stribe, så Danmark fortsat holder Østrig bag sig og dermed er på 15.-pladsen.

For nummer 12 på Uefa-ranglisten er det nationale mesterhold i 2014 sikret en direkte plads i gruppespillet, som det i år var tilfældet for FC Nordsjælland, samt en plads i kvalifikationen til sølvvinderen.

Forårets finale får stor betydning
Nummer 13 har en stor chance for en plads i gruppespillet, hvilket blot kræver, at vinderen af Champions League-finalen i 2014 i forvejen er kvalificeret til den næste turnering via sin nationale liga.

Det er den situation, Danmark er i til foråret, når den danske mesters kvalifikation afhænger af finaleudfaldet af den igangværende Champions League.

For at tilbageerobre 13.-pladsen i indeværende sæson skal de to tilbageværende danske hold erobre 7 point flere end Cyperns eneste deltager, AEL Limassol, der hidtil har tjent et enkelt point i Europa League-gruppespillet, OG 1 point flere end Young Boys og FC Basel.

Østrig er 1 point efter Danmark

Rapid Wien er allerede uden chance for avancement, men kan alligevel gøre den europæiske danske sæson helt katastrofal.

Med 1 point flere end FC København og FC Nordsjælland vil Østrig overhale Danmark, og 16.-pladsen betyder kun ét hold i kvalifikationen til Champions League.

EFTER 3. RUNDE:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce