Uro. En lille gruppe af de i alt 2.000 tyske fans kunne ikke finde ud af at opføre sig ordentligt.
Foto: LARS POULSEN (arkiv)

Uro. En lille gruppe af de i alt 2.000 tyske fans kunne ikke finde ud af at opføre sig ordentligt.

Europa League

Tyskere bør udpege uromagere

Før opgøret mellem FCK og Stuttgart meldte tyske klubrepræsentanter og det medrejsende tyske politi, at ingen karantæneramte fans var taget med til Danmark. Hvis Stuttgart havde udpeget klubbens notoriske ballademagere, kunne ballade have været undgået, mener FCK.

Europa League

I halvlegspausen ved torsdagens Europa League-opgør mellem FC København og Stuttgart gjorde Uefa’s delegerede, engelske Barry Bright, den tyske bænk opmærksom på, at kampen var i overhængende fare for at blive afbrudt.

På det tidspunkt havde en gruppe medrejsende Stuttgartsupportere omdannet gæstetribunen til et sandt flammehav. Og flere gange blev der kastet romerlys ind på Parkens grønsvær.

Bare én raket mere antændt af en sydtysk lighter, forklarede Barry Bright i pausen, så ville kampen blive afblæst og udeholdet blive taberdømt.

Det fik cheftræner Bruno Labbadia og sportschef Fredi Bobic til at forsøge at mane de opkørte tyske fans til ro. Men det storstilede fyrværkerishow på gæstetribunen kunne have været taget allerede i opløbet, mener FC Københavns pressechef, Christian Wolny. Stuttgart kunne selv have afværget balladen.

LÆS OGSÅ »Vi fik ingen efterretninger fra Stuttgart eller det tyske politi inden kampen om, at der var ballade under opsejling. Det gjorde Uefa heller ikke. Stuttgarts repræsentanter mente ikke, der var karantæneramte fans med til Danmark, der skulle afvises ved indgangen til Parken, for så skulle de have hjulpet vores sikkerhedspersonale og det danske politi med at pege dem ud«, siger Christian Wolny. Efter kampen var Stuttgarts sportschef, Fredi Bobic, ude at sige, at et scenarie som det, Parkens tilskuere var vidne til torsdag aften, aldrig ville kunne ske i Tyskland. Ifølge Christian Wolny gjorde de københavnske kontrollører dog alt, der stod i deres magt, for at visitere de tyske fans. »Romerlys er efterhånden kun marginalt større end lightere. Derfor kan de gemmes på steder, som man ikke må og kan visitere. Så hvis man har intentioner om at tage tusinder af kilometer nordpå for at prøve at spolere en kamp, kan det desværre godt lade sig gøre«, siger FCK’s pressechef.

Romerlys er efterhånden kun marginalt større end lightereDet var ikke kun de tyske udebanefans, der teede sig i torsdagens opgør. I slutminutterne af opgøret smed FCK-supporterne lightere efter Stuttgarts sidste skanse, målmand Sven Ulreich. Derfor venter FCK, at begge torsdagens kombattanter får en bøde for tilskuerballade.

»Det må være op til Uefa at vurdere, om vi skal have en bøde. Men da vi tidligere har fået en klækkelig bøde for, at der blev kastet et tomt plastikkrus på banen, forventer vi også, at der kan komme en bøde ud af det her«, siger Christian Wolny.

Lige nu venter Uefa på at modtage en rapport fra Barry Bright, der overværede FCK-Stuttgart, og kampens dommer. Uefa regner med at have rapporten i hænde inden for et par dage, fortæller forbundets talsmand, Thomas Giordano, fra organisationens hovedkvarter i Schweiz.2+2 giver som regel 4

Det er Uefa’s kontrol- og disciplinærkomite, der udmåler en eventuel straf. Komiteen består af ni dommere fra forskellige lande. De gennemgår den delegeredes og kampdommerens rapport og tager også hensyn til andre beviser som eksempelvis tv-optagelser. Derudover skal de to implicerede klubber hver aflevere en underskrevet beretning, som komiteen også tager hensyn til i strafudmålingen. »Det hele bliver så lagt sammen. Baseret på det udmåler komiteen en straf«, siger Thomas Giordano.

LÆS OGSÅ Uefa har en bred palet af sanktionsmuligheder, de kan anvende i sager om tilskuerballade: fra småbøder til fratagelse af sejre og Uefa-licens. Senest FCK var i Uefa’s søgelys, fik klubben en bøde på 10.000 euro, da en tilskuer smed et tomt plastikkrus ind på banen. Hvilken straf, FCK og Stuttgart går i møde, er endnu ikke til at sige, fortæller Thomas Giordano. Strafudmålingen er først skemalagt til om godt to uger. »Det næste møde i kontrol- og disciplinærkomiteen finder sted 22. november. Så sandsynligvis finder strafudmålingen sted her. Der er dog også en mulighed for, at det kan blive afgjort tidligere«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce