facetteret. Thomas Kristensen (tv) har løftet sit spil i denne sæson og er blevet en af FCK's største profiler.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

facetteret. Thomas Kristensen (tv) har løftet sit spil i denne sæson og er blevet en af FCK's største profiler.

Europa League

FCK-profil: Topscorers afgang har hjulpet os

Stjerneangriberen Dame N'Doyes afgang har hjulpet til at skærpe FCK's offensiv.

Europa League

Det vakte stor bekymring, da FC København i august solgte sin superligatopscorer over de foregående to sæsoner. Men stjerneangriberen Dame N'Doyes afgang har på mange måder hjulpet FCK i det offensive spil.

Det mener FCK's midtbanespiller Thomas Kristensen, der inden aftenens Europa League-kamp mod Molde peger på, at langt flere spillere har overtaget rollen som målscorer.

Læs også

»Det var måske naturligt efter N'Doyes afgang. Så stod det til, at det skulle spredes ud på lidt flere skuldre. Og der er mange, der har løftet deres spil«, siger Thomas Kristensen.

Tre målscorere
Især kometangriberen Andreas Cornelius har imponeret med 10 ligascoringer, men også Nicolai Jørgensen (ni ligamål) og Cesar Santin (syv ligamål) har løftet FCK-spillet.

»Cornelius er oplagt at nævne, men også Cesar gik ind og tog en masse ansvar. Det var lige pludselig ham, man kiggede lidt til«.

Læs også

»Og så fik vi Nicolai ind, som gjorde det rigtigt godt, og der er en masse andre spillere rundt omkring på banen, som lige pludselig er blomstret op«, siger Thomas Kristensen.

Flere strenge at spille på

I foråret var et af FCK's offensive problemer, at modstanderne blot skulle sætte en stopper for N'Doye, hvis københavnerne skulle have en dårlig dag.

»Kunne modstanderne stække N'Doye - og det var ikke altid, de kunne det - så var de allerede kommet langt. Nu har vi flere strenge at spille på«.

Læs også

»Vi har efter N'Doyes afgang været lidt mere afhængige af, at der var mere bevægelse på banen, fordi vi ikke kunne regne med at slå bolden ind til N'Doye, som så scorede¯.

»Der er kommet mere bevægelse og flow i vores spil, og det har gjort det sværere at dække os op«, vurderer Thomas Kristensen.

Læs også

Aftenens kamp på udebane mod Molde fløjtes i gang klokken 21.05.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce