Foto: WALTER BIERI/AP
Europa League

Danmark tabte terræn trods FCK's sejr

En god aften for schweizisk fodbold gjorde vejen længere for de danske mestre.

Europa League

Med Rurik Gislasons livsvigtige sejrsmål mod Molde lever håbet for FC København - og for den klub, der vinder det danske fodboldmesterskab i 2014.

Med uafgjort i Molde havde FC København ikke haft mulighed for at avancere i Europa League, og dermed ville Danmark ikke have chancen for at avancere på den Uefa-rangliste, der afgør fordelingen af fremtidige pladser i de europæiske klubturneringer.

Trods FC Københavns sejr tog dansk fodbold overordnet set dog et lille skridt baglæns i forhold til muligheden for, at den danske mester i 2014 ryger direkte i gruppespillet i Champions League, lige som FC Nordsjælland gjorde i år.

En god aften for Schweiz Danmark duellerer med Cypern og Schweiz om den nødvendige 13.-plads, og schweizisk fodbold havde en rigtig god aften i går.

Ikke blot vandt FC Basel 3-0 hjemme over Sporting Club fra Lissabon, men med Genks sejr ude over ungarske Videoton rykkede FC Basel op på andnpladsen i gruppen og vil sikre sig avancement med blot det ene point i den sidste udekamp mod Genk eller hvis Videeton ikke vinder i Lissabon.

Også Young Boys fik point i aftes, da Elsad Zverotic i 88. minut udlignede til slutresultatet 2-2 på Anfield mod Liverpool.

Alle fire hold kan gå videre
Young Boys (7 p.) har også chancen for at avancere, men det kræver flere point i den sidste hjemmekamp mod russiske Anzhi (10 p.) end Liverpool (7 p.) får på udebane mod Udinese (4 p.) i en gruppe, hvor alle fire hold har mulighed for at gå videre.

AEL Limassol tabte 2-0 på udebane mod Borussia Mönchengladbach og dermed er det cypriotiske hold uden chance for at nå videre i Europa League.

FC Nordsjælland og FC København skal i resten af sæsonen score 5 point (2 for en sejr, 1 for uafgjort) flere end AEL Limassol og 3 point flere de to schweiziske klubber for at Danmark rykke fra den nuværende placering som nummer 15 op på 13.-pladsen.

Østrig er ude af billedet

Derimod er Danmark ikke længere i fare for at blive overhalet af Østrig, hvis eneste tilbageværende repræsentant, Rapid Wien, led det femte nederlag i træk i Europa League, da Rosenborg vendte 1-2 til 3-2 på to mål i det sidste kvarter med den tidligere AaB'er Rade Prica som matchvinder.

Den sidste runde i gruppespillet i Europa League spilles torsdag 6. december

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce