Manchester Uniteds Marcos Rojo (tv.), der blev skadet, og Eric Baillyforsøger at bremse Anderlecht-spilleren Frank Acheampong på Old Trafford.
Foto: Dave Thompson/AP

Manchester Uniteds Marcos Rojo (tv.), der blev skadet, og Eric Baillyforsøger at bremse Anderlecht-spilleren Frank Acheampong på Old Trafford.

Europa League

Desperat United-hold presser sig til semifinale

Og en håndfuld danskere er også videre med scoring og hårdt slid.

Europa League

Det lignede fra start et overfald på gæsterne fra Anderlecht, og det sluttede da også med, at Manchester United torsdag aften sikrede sig en billet til Europa League-semifinalerne via en 2-1-sejr og det samlede facit 3-2.

Men det var en meget hårdt tilkæmpet succes, for undervejs var det i perioder belgierne, der viste det bedste fodbold, og opgøret måtte i forlænget spilletid, før favoritterne satte sig tungt på begivenhederne og omsider afgjorde sagen.

Igen blev det med Marcus Rashford i rollen som matchvinder.

United-manager José Mourinho serverede på Old Trafford en meget offensiv opstilling med Ibrahimovic, Pogba, Lingard, Mkhitaryan og Rashford, og længere tilbage var udskældte Luke Shaw taget til nåde på venstre back-pladsen.

Hurtigt kom hjemmeholdet frem til gode muligheder, og da Anderlecht-forsvaret ikke fik bolden ordentligt væk efter et United-forsøg, havnede bolden hos Henrikh Mkhitaryan, der i 10. minut bankede bolden i mål til 1-0.

Målmand viste klassen

Herefter lagde Manchester United et ekstra hårdt pres på modstanderne, der måtte slås hårdt for at hindre en lammende 2-0-træffer. Især gæsternes spanske målmand Rubén leverede nogle fremragende redninger.

Men ud af det blå kom Anderlecht så frem til en stor målchance, da ghanesiske Frank Acheampong slap fri, efter en skadet Marcos Rojo ikke kunne afvise sin modstander. Men den åbne mulighed blev misbrugt.

Til gengæld fandt Sofiane Hanni fra Algeriet vej til nettet, efter holdkammeraten Youri Tielemans først havde banket bolden mod overliggeren.  1-1, og Mourinho gik uroligt frem og tilbage på sidelinjen.

Gæsterne ville lege med

Anderlecht blomstrede op og kastede nu flere angreb frem mod Sergio Romero i United-målet. Men det belgiske mandskab blottede sig også ved de modige aktioner.

Sidste fase af 1. halvleg var jævnbyrdig, dog med en pæn chance til Mkhitaryan på oplæg fra Paul Pogba.

Efter pausen havde Manchester United brug for at sætte sig i respekt over for modstanderne, og i et godt angreb kunne Luke Shaw komme til baglinjen og lægge en tværpasning i retning af Jesse Lingard tæt under mål.

Fellaini sendt på banen

Angriberen fik dog ikke ram på bolden, og der var i det hele taget langt mellem de vellykkede offensive satsninger hos United. På sidelinjen varmede Wayne Rooney og Marouane Fellaini op, og sidstnævnte erstattede Lingard, der denne gang fyldte for lidt.

Med den høje belgier på banen blev der lagt lidt mere pres på Anderlecht, der måtte kæmpe hårdt i forsvaret, når de høje indlæg blev sendt i retning af Zlatan Ibrahimovic og Fellaini i feltet.

Paul Pogba prøvede igen og igen at påvirke resultatet på Old Trafford, men han lykkedes ikke med ret mange af sine energiske aktioner.
Foto: Dave Thompson/AP

Paul Pogba prøvede igen og igen at påvirke resultatet på Old Trafford, men han lykkedes ikke med ret mange af sine energiske aktioner.

Men en åben chance kom først, da belgierne kiksede i forsvaret, og Marcus Rashford med 20 minutter tilbage slap helt fri med Rubén. Den unge angriber kunne dog ikke udnytte gaven, og spændingen var intakt.

Presset på Anderlecht blev langsomt øget, men stjerner som Pogba og Ibrahimovic havde problemer med at vise deres bedste niveau. Mourinhos kritik af sine offensive spilleres effektivitet foran mål efter første kvartfinale så ud til atter at være berettiget torsdag aften.

Zlatan blev skadet

Trods en sidste desperat satsning sluttede den ordinære spilletid 1-1, og en forlængelse af duellen var nødvendig. Det var også nødvendigt at udskifte Zlatan, for svenskeren blev skadet kort før slutfløjt.

Det blev dog ikke Rooney, der fik chancen, men derimod Anthony Martial, som Mourinho havde kritiseret op til kampen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic måtte hjælpes fra banen under torsdag aftens Europa League-kvartfinale.
Foto: Dave Thompson/AP

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic måtte hjælpes fra banen under torsdag aftens Europa League-kvartfinale.

I første del af den forlængede spilletid stod der United på begivenhederne, og hjemmeholdet pressede sin modstander helt i bund. Det kneb dog stadig med skarpheden foran mål.

Storsynder var Rashford, men det var også den unge angriber, der afgjorde sagen til Uniteds fordel, efter Fellaini serverede en bold for ham tæt på mål. Old Trafford eksploderede - endelig var den forløsende scoring en realitet.

Forspringet skulle forsvares, og det blev nervøst, som da Acheampong kom frem til en god hovedstødschance med 5 minutter igen. Nu mobiliserede gæsterne pludselig et voldsomt pres for en udligning, der kunne sikre dem en plads i semifinalen.

Det lykkedes ikke for belgierne, og Manchester United kan stadig nå at kvalificere sig til næste års Champions League, hvis holdet kan gå hele vejen og sikre Europa League-trofæet.

Sisto sikrer Celta semifinalen

Daniel Wass og Pione Sisto var med fra start, da Celta Vigo hos Genk skulle forsøge at sikre en semifinaleplads. Men med en 3-2-sejr hjemme i første duel kunne belgierne 'nøjes' med 1-0 og gå videre.

Den lidt usikre situation ændrede Sisto i 2. halvleg, da han bragte det gæstende mandskab i spidsen efter godt en times spil. Fem minutter efter udlignede hjemmeholdet dog.

Men stillingen holdt, og med 4-3 sammenlagt var der dansk aftryk på den semifinalebillet.

Ajax overlevede hårdt pres

Hos Ajax, der mødte Schalke 04 på udebane, var Lasse Schöne med fra start, mens Kasper Dolberg måtte tage plads på bænken. Opgaven var at forsvare 2-0-føringen fra første møde i Amsterdam.

Det lignede en yderst vanskelig opgave, da tyskerne i begyndelsen af 2. halvleg nettede to gange og udlignede til 2-2 samlet. Efter en times spil kom Kasper Dolberg på banen.

Han kunne ikke ændre stillingen, og efter Ajax mistede sin forsvarer Joel Veltmann pga. to gule kort blev det også her nødvendigt med forlænget spilletid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hjemmeholdets Daniel Caligiuri bragte Schalke på 3-0 med cirka et kvarter tilbage, men de hollandske gæster kunne overraskende ved Nick Viergever og Younes sikre den samlede sejr med 4-3. Endnu to danskere i semifinalen.

Besiktas gik ned på strafferne

Med en 2-1-sejr over Lyon efter forlænget spilletid og dermed samlet 3-3 skulle Besiktas hjemme i Istanbul forsøge at skaffe semifinalebilletten via straffesparkskonkurrence.

Den blev meget tæt, og ved 6-6 kunne Lyons Jallet afgøre sagen efter et kiks fra hjemmeholdets Tosic. Det mislykkedes, men på anden matchbold kunne Maxime Gonalons sikre sejren.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce