'abe'. Dommer Mark Clattenburg (th) beskyldes for at have kaldt Chelseas John Obi Mikel (tv) for 'monkey' under kampen mellem Chelsea og Manchester United.
Foto: Sang Tan (arkiv)/AP

'abe'. Dommer Mark Clattenburg (th) beskyldes for at have kaldt Chelseas John Obi Mikel (tv) for 'monkey' under kampen mellem Chelsea og Manchester United.

Premier League

Chelsea om racismesag: Vore spillere hørte ikke forkert

Chelsea afviser beskyldninger om hykleri ved klubbens sager om racisme.

Premier League

Chelsea FC gik i dag for første gang ud offentligt med støttende kommentarer til den racisme-anklage, klubben har fremført mod dommer Mark Clattenburg.

Klubben beskylder dommeren for at have kaldt en af London-klubbens sorte spillere for 'abe' under en højspændt kamp mod Manchester United.

Læs også

Flere medier og sportspersonligheder har sået tvivl om anklagen mod dommeren, der taler en tyk nordengelsk geordie-accent, som Chelsea-spilleren Ramires kan have haft svært ved at tolke.

Chelsea støtter spillernes udtalelser
Brasilianske Ramires taler nemlig meget dårligt engelsk, og han skulle være personen, der har hørt det engelske ord 'monkey' og fortalt det videre til en anden brasilianer David Luiz og til nigerianske John Obi Mikel, som skulle være genstand for det racistiske smædeord.

Læs også

Klubbens formand Bruce Buck siger dog i dag ifølge Reuters og AP, at Chelseas racismeanklage absolut ikke er grundløs.

Læs også

»Jeg har talt med de involverede spillere tre gange. Jeg har spurgt dem, om de kunne have taget fejl. Om de måske har hørt ordet 'Mikel' i stedet for 'monkey'. Så vi har undersøgt grundlaget for vores anklage«, siger Bruce Buck.

Beskyldes for hykleri
Chelsea er blevet beskyldt for at være skinhellige i denne sag, da klubben i en anden racismesag mod klubbens mangeårige anfører John Terry.

Læs også

Trods en racismedom mod John Terry for nedværdigende kommentarer til Queens Park Rangers-forsvareren Anton Ferdinand, har Chelsea valgt at bakke John Terry op og fortsat lade forsvarsklippen være holdets anfører.

Læs også

Men Bruce Buck udtaler i dag til Evening Standard, at de to kontroversielle sager slet ikke kan sammenstilles.

»Pressen har sidestillet vores støtte til John Terry med den anden sag - og kalder os hyklere. Men de to sager kan ikke sammenlignes. Den seneste sag er helt ligetil. Vi skal rapportere alle sager om uredelighed. Det har vi gjort i god tro og uden onde hensigter«, siger Bruce Buck til Evening Standard.

FA har afgørelse klar denne uge

Mark Clattenburg har ikke dømt kampe, siden anklagerne mod ham blev forelagt det engelske fodboldforbund, FA, og en politiundersøgelse blev sat i gang.

Læs også

Senere i denne uge ventes det, at FA afgør, om der skal køres en sag mod dommeren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce