guldkamp. FC Nordsjælland rystede nerverne af sig og vandt topopgøret mod mestrene fra FCK, som nu er under pres inden de sidste runder.
Foto: JENS DRESLING

guldkamp. FC Nordsjælland rystede nerverne af sig og vandt topopgøret mod mestrene fra FCK, som nu er under pres inden de sidste runder.

Superligaen

FCN sparker dansk titelkamp vidt åben

FCN leverede en lille overraskelse og følger FCK helt til dørs i guldkampen

Superligaen

Det var noget så sjældent som en afgørende guldkamp, da FC Nordsjælland tog imod FC København i Farum Park.

Tabellens suveræne nummer et og to kunne med kun yderligere fire runder tilbage levere et afgørende fingerpeg om, hvor guldet og den direkte adgang til Champions League skulle placeres.

Kampfakta Alt om kampens forløb i tal og tekst

Og opkomlingene fra FC Nordsjælland leverede en mandfolkeindsats og slog mesterholdet med 1-0 efter en kamp, hvor FCK ikke kunne udnytte et overtag i første halvleg til scoring.

FCK åbnede bedst
Dermed er titelkampen blæst helt åben. FCN er kun tre point efter FCK i toppen af rækken inden de sidste fire runder.

For nordsjællænderne var det første gang, klubben har været i nærheden af mesterskabet.

Og det kunne ses i begyndelsen af opgøret, hvor de fysisk stærkere FCK-spillere tog brodden af FCN's normalt så sikre pasningsspil med et højt og aggressivt pres.

Læs også

FCK satsede på hurtige omstillinger efter bolderobringer via det høje pres på modstanderne og var klart farligst i indledningen.

Nordsjælland fik efterhånden bedre styr på sammenspillet og kom længere frem ad banen, men blev presset til flere boldtab end sædvanligt for holdet.

Læs også

FCK var derimod konstant farlige ved fremlægninger fra Pierre Bengtsson og Lars Jacobsen til de rappe angribere Cesar Santin og Dame N'Doye, som FCN-forsvaret havde problemer med at styre.

Selv om det var 0-0 ved pausen virkede det som om, FCK havde kampen, hvor de gerne ville have den og kontrollerede begivenhederne.

FCN tog kontrollen
Det lidt tøvende spil fra FC Nordsjælland var lagt på hylden i starten af anden halvleg, hvor tempoet i pasningerne blev sat op, mens spillerne udfordrede FCK'erne meget mere.

Og det gav pote allerede efter otte minutters spil, hvor Mikkel Beckmann splittede FCK-forsvaret efter et flot opbygget angreb.

FCN-profilMikkel Beckmann

FCN-spilleren afdriblede et par FCK'ere, før han brugte Nicolai Stokhom som bande og afsluttede med et tørt hug i mål forbi en stillestående FCK-bagkæde.

FCK lagde tungt pres i slutminutter

FCK var nu tvunget frem på banen.

Og nordsjællænderne kom hurtigt under pres. Flere gange dansede bolden på linjen efter dødbolde, men forsvaret holdt stand.

Læs også

Men så fik FCN igen gang i kombinationsspillet og fik luft i en periode, hvor FCK'erne blev spillet godt rundt på banen.

Selv om FCK fik lagt et tungt pres i slutminutterne, kunne FCN-spillerne juble over en hårdttilkæmpet sejr, der bringer holdet tre point efter FCK før de sidste fire runder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce