1-2. Henrik 'Tømrer' Pedersen (tv) var tæt på at blive matchvinder mod Brøndby, men bundholdet hev sejren hjem med to sene mål.
Foto: ERNST VAN NORDE /POLFOTO

1-2. Henrik 'Tømrer' Pedersen (tv) var tæt på at blive matchvinder mod Brøndby, men bundholdet hev sejren hjem med to sene mål.

Superligaen

Brøndby trak sig op fra dybet i overtiden

Silkeborg missede chancerne, mens Brøndby viste stor effektivitet i bundbrag.

Superligaen

Brøndby hentede tre tiltrængte point på trods af endnu en dårlig indsats i Superligaen, da det gamle storhold besøgte Silkeborg, der ligesom Brøndby ligger til nedrykning. En sand bundkamp, som Brøndby vandt 2-1 på to sene scoringer.

Brøndby var ellers meget tæt på at tabe. Silkeborg kunne nemt have vundet med et par mål, men til sidst fik den indskiftede Brøndby-angriber Simon Makienok Christoffersen scoret hele to gange.

Kampen begyndte nervøst fra begge sider. Men efter det første kvarter smed Silkeborg nerverne og havde nogle gode opløb mod et vaklende Brøndby-forsvar.

Logisk Silkeborg-føring Silkeborgs Marvin Pourié var hurtig på fødderne, og veteranen Henrik 'Tømrer' Pedersen var farlig i front - men på en billig Brøndby-baggrund.

KampfaktaAlt om kampens forløb i tal og tekst

Det virkede således logisk, da den lokale helt - Tømreren - bragte hjemmeholdet foran efter 20 minutter. Angriberen modtog bolden tæt inde foran mål, drejede hurtigt omkring og sparkede forbi en alt for passiv Brøndby-anfører Clarence Goodson.

Kort efter havde Silkeborgs topscorer, Marvin Pourié en stor chance - helt umarkeret - men han sparkede forbi mål. Uha uha Brøndby.

Brøndby helt ufarlig
I den anden ende var den kriseramte storklub fuldstændig ufarlig i hele første halvleg. Det eneste, der lignede chancer, var et par forkølede langskud, og som var det tætteste, de kom på mål.

Læs også

Brøndbys mørke angriber Oke Akpoveta forsøgte ihærdigt, men han lå meget alene og manglede støtte bagfra. Intet fungerede, og Akpoveta blev skiftet ud med Simon Makienok Christoffersen i pausen.

Læs også

I anden halveg blev det bedre for Brøndby, som satsede hårdt på en udligning. 10 minutter efter pausen havde Makienok et hovedstød, som Silkeborgs keeper Lasse Heinze akkurat kom i vejen for, og på riposten blev Brøndbys Jens Stryger Larsen tacklet.

Bytter plads i bunden
I den modsatte ende havde Silkeborg masser af plads til kontra, og med en anelse mere skarphed havde jyderne lukket kampen.

Nu blev det i stedet Brøndby, der kunne juble over sin anden sejr i 16 kampe.

Læs også

Brøndby har nu to point op til stregen, mens Silkeborg er nyt bundhold.

To sene mål af Simon Makienok sikrede søndag Brøndby den første ligasejr i 13 kampe.

Den høje angriber udlignede cirka 10 minutter før tid først til 1-1 i bundkampen ude mod Silkeborg, og i dommerens tillægstid sikrede Makienok sejren med 2-1-målet.

Veteranen Henrik 'Tømrer' Pedersen havde bragt hjemmeholdet foran i første halvleg.

Brøndby rykker en plads

Efter sejren er Brøndby nu kun næstsidst i Superligaen med 12 point.

Silkeborg er nu sidst med 11 point.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce