Mål. Simon Makienok efter målet til 1-2.
Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO

Mål. Simon Makienok efter målet til 1-2.

Superligaen

Makienok: Det var en kæmpe forløsning

Simon Makienok sikrede næsten ene mand Brøndby en 2-1-sejr over Silkeborg.

Superligaen

Nummer sjok mod nummer næstsidst. Det var situationen, da Silkeborg tog imod Brøndby søndag eftermiddag, og efter 78. minutters spil førte hjemmeholdet 1-0.

Det så ud til, at Brøndby skulle isoleres fuldstændig i bunden.

Men så tog unge Simon Makienok Christoffersen affære, og med to mål - det ene i overtiden - sikrede han sit hold den anden ligasejr i 16 kampe.

LÆS OGSÅ

»Det var en kæmpeforløsning, helt klart den mest forløsende dag for mig i Brøndby-trøjen, men også en forløsning for holdet«, siger en storsmilende Simon Makienok Christoffersen.

Manglet selvtillid

Sejren betyder, at Brøndby går forbi Silkeborg - og nu kan øjne Esbjerg, der er to point over stregen med en kamp færre. Imidlertid var matchvinderen ikke sikker på sig selv inden kampen.

»Jeg har manglet lidt selvtillid i de sidste par kampe, og det var ikke uventet, at jeg startede på bænken«, indrømmer Simon Makienok, der kom ind i anden halvleg.

»Jeg forsøgte at fokusere på at gå ind og gøre mine ting, i stedet for at tænke på alt det andet ude omkring«, forklarer han.

Med et kvarter igen - da Brøndby var bagud - talte han med Mikkel Thygesen på banen, og de to blev enige om, at sejren var inden for rækkevidde.

LÆS OGSÅ

»Vi talte om, at vi bare skulle score inden det 85. minut, så skulle vi nok vindeð, siger Mikkel Thygesen, mens Simon Makienok kun havde en ting i hovedet, da han havde scoret sejrsmålet.

»Da jeg ser bolden gå ind, løber jeg bare ud mod fansene, fordi de har støttet os hele vejen«, siger en lettet angriber.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce