Økonom: Brøndbys regnskab kræver en plan

Brøndbys situation gør det nødvendigt at præsentere en bæredygtig fremtidsplan.

Superligaen

Brøndby IF var tvunget til at udskyde offentliggørelsen af klubbens regnskab for tredje kvartal, når der nu ikke ligger en skudsikker aftale, der kan spule livsnødvendige kroner i den tomme klubkasse.

Det siger sportsøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte, der kalder det "fornuftigt", at den kriseramte superligaklub har udsat regnskabet i en uge. Klubbens alvorlige situation gør, at der skal følge en opskrift på overlevelse med regnskabet.

»Den situation klubben står i med blandt andet resultatet af feriepengesagen og behovet for kapitaltilførsel gør, at det er vigtigt. En virksomhed, der sejler i smult vande, har ikke de samme behov«, siger Jesper Jørgensen.

Tabte feriepengesag »En del af et regnskab er også at sige, hvad vi tror på, og hvad vores fremtidsforventninger er. I den situation, som de er i, så er kapitalberedskabet et stort spørgsmålstegn hos alle dem, der interesserer sig for det regnskab«, lyder det.

Læs også

Jørgensen henviser til, at Brøndby tidligere på efteråret tabte den såkaldt feriepengesag.

Selv om beløbets fulde omfang endnu ikke er afklaret, kommer det til at belaste regnskabet med adskillige millioner.

Klubben har siden sommeren kæmpet for at have penge nok til den daglige drift og har blandt andet måttet låne et millionbeløb af næstformand Benny Winther.

Fornuft at udskyde regnskab

Lappeløsningerne gør blot, at der er yderligere behov for at præsentere en bæredygtig plan for, hvordan klubben skal overleve i fremtiden.

Læs også

»Når du står med en masse usikkerhed, som du i løbet af en kort tidshorisont kan få afklaring på, så er det fornuftigt at udskyde regnskabet«.

»Det er selvfølgelig langt bedre end at udsende et regnskab, der skaber usikkerhed, som du så fjerner to dage senere«, siger Jesper Jørgensen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce