Status. Efter fem kampe i Champions League har FCN et point og en målscore på 3-16.
Foto: POULSEN LARS (arkiv)

Status. Efter fem kampe i Champions League har FCN et point og en målscore på 3-16.

Superligaen

Nu gælder det jagten på FCK: FCN har lagt Shakhtar-balladen bag sig

Interview. FC Nordsjælland lærer af fejlene i Champions League, fortæller anfører Nicolai Stokholm.

Superligaen

Balladen oven på den kontroversielle Shakhtar Donetsk-scoring til 1-1 i Parken fyldte næsten det hele efter FC Nordsjællands fjerde nederlag i Champions League og ’skyggede’ på sin vis for den kendsgerning, at de danske mestre har lukket for mange mål ind på den europæiske scene. 16 i fem kampe.

Men i den interne evaluering efter 2-5-kampen og på træningsbanen har der naturligvis frem mod superligaopgøret i Esbjerg været stort fokus på, hvad spillerne gjorde godt og skidt i Parken. Hvordan man kan lære af fejlene og drage nytte af erfaringerne fra kampene i Europa til yderligere styrkelse af forsvarsspillet og de defensive aktioner.

LÆS OGSÅ »Nogen kritik har været berettiget. Der er scoret for ofte imod os. Men man må indse, at Superligaen er én ting, Champions League noget helt andet. Vi forsvarer os godt nok i Superligaen«, konstaterer anfører Nicolai Stokholm. »Vi har mødt europæiske tophold i en meget svær gruppe, hvor sidste sæsons vindere af turneringen måske kun bliver nummer 3. Vi har været oppe mod topspillere med større individuelle kvaliteter, end vi har, dygtigere og hurtigere spillere – både i tankegang og handling«. »Vi er blevet presset mere end i Superligaen, og derfor har vi lavet flere fejl. Vi har ikke altid dækket de rum, vi skulle, og her taler jeg både om de bageste og os på midtbanen. Nogle gange har vi placeret os dårligt i forhold til hinanden og over for modstanderne«. Er alle aftaler blevet holdt?»Vi kan godt sige, at det er de ikke altid. Men det handler altså om, at vi i Champions League-kampene har haft kortere tid til at reagere og komme på plads, end det er tilfældet i kampene i Superligaen, fordi de gode hold spiller hurtigere, end vi er vant til«.Hvorfor ikke spille mere defensivt for at undgå at tabe stort?

»Det ville ikke gøre en forskel. Vi kan jo se, at ved mange af målene er vi i overtal i egen forsvarszone. Men vi har ikke været tæt nok på modstanderne og altså ikke gode nok til at lukke rummene ned«.

Nu bliver den sidste CL-kamp mod Chelsea helt ’ligegyldig’. Hvordan er det?

»Ligegyldig? Nej da. Det er stadig en kæmpekamp for os at møde et engelsk storhold i London. De har ny manager, de skal vinde, det bliver stort på Stamford Bridge. Jeg glæder mig allerede«.

FCK stærkere med Nicolai J.
Men det er Superligaen, der har førsteprioritet for FC Nordsjælland nu med tre spillerunder tilbage inden vinterpausen.

»Vi vil så tæt på FC København som muligt, og vi er godt tilfredse med at have fået 13 point i de seneste fem kampe«, siger Nicolai Stokholm. »Vi har bevist over for os selv og alle andre, at det ikke har haft indflydelse på præstationerne og resultaterne i Superligaen, at vi har spillet i Champions League. Og det samme har jo været tilfældet for FCK’s vedkommende«.

»FCK-holdet er blevet stærkere og spiller med større effektivitet under Ariël Jacobs end i sidste sæson. De har en mere fast struktur i spillet og på holdet, og de har fået nye, gode spillere ind. For mig gør Nicolai Jørgensen en stor forskel. FCK er klart bedre med ham end uden ham«.»FCK har i denne sæson været mindre sårbar i de dårlige perioder i kampene. Det bliver en svær opgave for os at møde dem i Parken i sidste spillerunde inden vinterpausen«.

»Det bliver sikkert også mod Esbjerg. De har som oprykkere gjort det godt. De har et hold, der udstråler en masse energi og stor angrebslyst. De har en række angrebshidsige spillere, hvilket betyder, at de ofte vil og er i stand til at spille direkte og komme hurtigt til afslutninger. Det har vi naturligvis fokus på. Vi skal meget gerne tage hjem med 3 point«.

Er Luiz Adriano-scoringen og Shakhtarkampen stadig noget, der optager jer?

»Nej, jeg føler, at vi er gode til at komme videre til næste opgave og koncentrere os om den, når vi har evalueret og taget ved lære af de gode og dårlige ting i den kamp, vi lige har spillet. Men kampen i tirsdags var da noget speciel. Jeg vil egentlig ikke snakke mere om den ballade, der opstod. Men selvfølgelig er jeg glad for, at Uefa har taget sagen op, og jeg håber, det ender med en eller anden straf«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceHverken træt eller fodboldmæt

For Nicolai Stokholm slutter et af de bedste (måske det bedste) og mest begivenhedsrige fodboldår om et par uger. Men det er nu ikke sådan, at han – selv om han både fysisk og mentalt har været hårdt spændt for i månedsvis – dårligt kan vente på at kunne holde fri og slappe helt af. »Jeg er hverken slidt eller træt og mæt af fodbold. Jeg glæder mig til hver eneste kamp, i Superligaen eller Champions League – selv om vi har lukket lidt for mange mål ind dér. Vi vil gerne rykke os som hold og klub og blive bedre hele tiden. Uanset resultaterne tror jeg, at CL-deltagelsen vil betyde meget godt for os«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce