Oplæg. Islændingen Rurik Gislason bliver her tvunget i knæ af en sønderjyde, men efetr pausen tog han revanche og lagde op til Anrdreas Cornelius' 1-1-udligning.
Foto: CASPER DALHOFF (arkiv)/POLFOTO

Oplæg. Islændingen Rurik Gislason bliver her tvunget i knæ af en sønderjyde, men efetr pausen tog han revanche og lagde op til Anrdreas Cornelius' 1-1-udligning.

Superligaen

Cornelius sender FCK til tops i mindst 98 dage

Superligaens topscorer nettede direkte på frispark i fjerde FCK-sejr på stribe.

Superligaen

FC København tromler mod klubbens niende danske mesterskab på bare 13 sæsoner.

I 18. spillerunde hentede vicemestrene den fjerde sejr på stribe, da det blev til 2-1 på udebane i Haderslev mod Sønderjyske.

Dermed øgede FCK afstanden til FC Nordsjælland til ni point, hvilket betyder, at københavnerne er sikre på at sidde på Superligaens trone mindst 98 dage frem i tiden - til efter de første dyster af den afgørende forårssæson, der indledes den første weekend i marts.

Det ser godt ud Hjemmeholdet kom ellers foran ved Eyjólfur Hédinsson efter en halv times spil, da et kontraløb blev afsluttet med et knastørt venstrebensspark fra islændingen, inden Andreas Cornelius med to scoringer fik afgjort til mesterskabsfavoritternes fordel efter pausen.

»Det ser godt ud efter Nordsjælland har sat point til«, siger Cornelius om mesterskabsræset til Canal 9 med henvisning til FCN's nederlag i Esbjerg.

På en mere end almindelig mørk, blæsende og regnfuld eftermiddag var der småt med godt spil at varme sig på i første halvleg for de blot 1.903 tilskuere. FCK, der inden pausen havde vinden imod sig, kontrollerede det meste af spillet, men var alligevel ganske ufarlige på modstandernes banehalvdel i de første 45 minutter.

Dertil gik københavnernes spil simpelthen for langsomt, og der manglede i den grad kreativitet både på FCK’s midtbane og i holdets angreb.

Fine takter i kontraspillet

Og sådan gik det til, at Sønderjyske efter en halv times spil kunne bringe sig foran, da en velspillende Lasse Vibe erobrede bolden omkring midten af banen, trak fra sin direkte modstander og spillede Eyjólfur Hédinsson helt fri i venstre side. 1-0.

På det tidspunkt viste hjemmeholdet fine takter i kontraspillet - blandt andet da Henrik Hansen sparkede på ydersiden af stolpen - mens FCK’erne brugte deres boldovertag på at spille sidelæns i den kraftige vind.

Hvad gæsterne manglede af farlighed før pausen, viste de til gengæld fra anden halvlegs start.

Indirekte frispark Kort efter at Sønderjyske sparkede et indirekte frispark fra straffesparkpletten i en 11 mand stor FCK-mur, kunne Rùrik Gislason spurte sig fri i højre side, lægge et perfekt indlæg til en fremstormende Andreas Cornelius, der sikkert sendte bolden ind til 1-1.Og så gik kampen ellers for alvor i gang.

Inden for det samme minut fik først FCK’s Thomas Delaney underkendt et mål, da Sønderjyske-keeper Kenneth Stenild tabte et indlæg for fødderne af ham, men dommer Kenn Hansen gav frispark til Stenild, der blev presset af FCK’eren.

Bagefter var det hjemmeholdet, som i det efterfølgende angreb fik bolden i kassen, men også her blev der i stedet fløjtet frispark. Denne gang til københavnerne.

Der var meget vådt
Nogen skøn affære blev kampen aldrig på den drivvåde bane. Men alligevel var det til tider ret underholdende med chancer til begge hold.

Lasse Vibe var flere gange lige ved og næsten, men det sidste manglede i afslutningerne.

I stedet var det et kvarter før tid Andreas Cornelius, der med sin anden scoring bragte FCK i front på et veludført frispark og reelt lukkede kampen.

Sønderjyske har nu tabt otte hjemmekampe i træk i Superligaen og er for alvor blandet ind i bundstriden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce