Rutine. Olof Mellberg har spillet 117 landskampe for Sverige. Senest har han spillet en sæson i spanske Villarreal, der rykkede op i den bedste spanske række, La Liga. Billedet her er fra en landsholdssamling i 2008.
Foto: Jens Dresling

Rutine. Olof Mellberg har spillet 117 landskampe for Sverige. Senest har han spillet en sæson i spanske Villarreal, der rykkede op i den bedste spanske række, La Liga. Billedet her er fra en landsholdssamling i 2008.

Superligaen

Mellberg: FCK var det rette match af flere grunde

35-årige Olof Mellberg mener, at det sportslige niveau betød meget.

Superligaen

I sidste uge kunne FC København offentliggøre kontrakten med den mangeårige svenske landsholdsspiller Olof Mellberg, og torsdag sluttede Mellberg sig så til truppen i den danske hovedstad efter en kort bryllupsrejse.

At valget faldt på FC København var der flere gode grunde til. Væsentligst er dog klubbens sportslige niveau.

»Skulle jeg fortsætte karrieren, skulle det være på det højst tænkelige niveau, og FC København er den klub i Skandinavien, der præsterer bedst«, siger Mellberg torsdag i sine nye omgivelser.

Olof Mellberg har senest spillet for Villarreal i Spanien. Men den 35-årige Mellberg har prøvet meget andet.

117 landskampe for Sverige Han tager en betragtelig mængde erfaring med til FCK. Hele 117 gange har han spillet på det svenske landshold, han har været med i seks slutrunder og spillet i andre store klubber som Juventus, Aston Villa og Olympiakos.

Formen er bryllupsfejringen til trods nogenlunde, hvor den bør være. Det vurderer svenskeren selv.

»Jeg tror ikke, jeg er så langt væk, men der kan jo altid komme småskavanker i opstarten«, siger han.

Mellberg stoppede på det svenske landshold efter EM i Polen og Ukraine sidste sommer, hvor han blandt andet scorede et af de svenske mål i 2-3-nederlaget til England.

Med sit imponerende cv bliver han et af de største navne, der har optrådt i den danske liga.

Tilbud fra Spanien

Mellberg afslører torsdag, at han også havde et par spanske tilbud på hånden, men han ville gerne tættere på hjemlandet Sverige, og også i den sammenhæng passede FC København perfekt ind.

Han kommer i første række til at konkurrere med sidste sæsons førstevalg, Kris Stadsgaard og Ragnar Sigurdsson, om pladserne i det centrale forsvar foran målmand Johan Wiland.

Olof Mellberg kommer til at spille med trøje nummer fem i FCK, der indleder titelforsvaret i Superligaen i den kommende weekend - og senere på efteråret er med i gruppespillet i Champions League.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce