Foto: Jens Dresling
Superligaen

Brøndbys ledelse skal stå skoleret for politiet

Ti er anholdt, og en er kommet til skade efter uroligheder ved fodboldkamp i går.

Superligaen

Brøndbys ledelse er indkaldt til møde med Københavns Vestegns Politi allerede i dag, efter at der i aftes udbrød uroligheder efter pokalkampen mellem Brøndby IF og FC København.

Ifølge vagtchef Brian Larsen kommer mødet til at omhandle sikkerheden i forbindelse med kampene, men ellers kan han ikke sige noget om mødets indhold.

Ti personer blev anholdt for uorden, fyrværkeri og vold mod politiet, og en mand behandles på hospitalet for en skadet ryg - skaden skete, da en anden person stillede sig på manden.

LÆS OGSÅ

Under kampen blev der brændt romerlys og nødblus af på stadion.

»Vi har før set fyrværkeriulykker på Brøndby Stadion, så det er ikke tilfredsstillende, at tilskuerne stadig kan få så meget med ind«, siger politiinspektør Michael Kristiansen i en pressemeddelelse.

Mod kampens afslutning løb et stort antal tilskuere fra tribunen Sydsiden ind på banen, og politiet vurderede, at situationen var ved at udvikle sig. Politistyrker blev sendt ind på græsset for at holde fangrupperne adskilt og få dem ført ud af stadion uden konfrontation, oplyser Københavns Vestegns Politi.

»Det er uacceptabelt, at det får lov at udvikle sig sådan, at vi må skride ind«, siger Michael Kristiansen.

Efter kampen blev tre anholdt for uorden og en blev anholdt for vold mod tjenestemand.

Sikkerhedschef er rystet

Brøndbys sikkerhedschef, Emil Bakkendorff, var rystet efter de voldsomme uroligheder umiddelbart efter klubbens pokalsejr.

»Det er skammeligt for Brøndby specielt, men det også en skamplet på dansk fodbold, at det har udviklet sig sådan. Det er ikke fans, der gør sådan noget. Det er ikke mennesker, der hører hjemme i et fanmiljø, der opfører sig sådan«, siger han til Ritzau.

Han kan ikke huske at have oplevet noget lignende.

LÆS OGSÅ

»Det er det værste, jeg har oplevet herude. Det er helt uacceptabelt. Det må aldrig ske igen«, siger sikkerhedschefen, som mener, at der bør ske konsekvenser efter balladen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce