Anders K. Jacobsen scorede til 1-1 for OB, men fynboerne var FCN underlegne i sæsonens første kamp i Superligaen.
Foto: Kildeborg Jensen Tim

Anders K. Jacobsen scorede til 1-1 for OB, men fynboerne var FCN underlegne i sæsonens første kamp i Superligaen.

Superligaen

FCN overvinder let millionsalg af de store profiler og slår OB

OB skuffede på hjemmebane i sæsonpremieren i Superligaen mod FC Nordsjælland.

Superligaen

Med profiler som topscorer  Marcus Ingvartsen og midtbanemotor Stanislav Lobotka skudt af for sammenlagt 50-60 millioner kroner på transferrampen må andre tage over som bærende kræfter på FC Nordsjælland-holdet. Den opfordring var kantspilleren Ernest Asante ikke sen til at tage op i udekampen mod OB i Odense, hvor FCN  hentede en sejr på 2-1.

Den bedste danske rækkes suverænt hurtigste spiller brugte sine trommestikkefødder til at sætte et rasende tempo i den kontrasituation, Mathias Jensen millimeterpræcise forsvarssplittende aflevering skabte. Ghaneseren eksekverede selv med et elegant lob, der fuldstændigt tørrede OB-keeper Sten Grytebust og bragte det Farum-baserede mandskab i front midt i 1. halvleg.

»Det var godt nok en tung 1. halvleg«, konkluderede OB-træner Kent Nielsen i pausen overfor TV3Sport1.

FCN-anfører Patrick Mtiliga i jagt på bolden.
Foto: Kildeborg Jensen Tim

FCN-anfører Patrick Mtiliga i jagt på bolden.

Det skulle - kortvarigt og med en smule hjælp fra Frøken Fortuna - dog blive bedre for OB’erne, der gik ind til kampen som ubesejret i de seneste 7 møder siden efteråret 2014 mod FCN.

FCN-målscorer  Ernest Asante havde ikke heldet med sig, da han ti minutter inde i 2. halvleg tacklede bolden over i fødderne på Rasmus Jönsson. Fra sin kantposition sendte svenskeren bolden ind i panden på Anders K. Jacobsen, som udlignede til 1-1 bare få sekunder efter den på dagen skuffende nyindkøbte Nicklas Helenius havde været tæt på sin første OB-scoring.

FCN genvandt føringen og sikrede sig sæsonens første tre point, da en stribe hurtige kombinationer efter et hjørnespark tørrede en håndfuld OB’ere. De stribede kunne ikke nå at reagere og måtte se til, da Karlo Bartolec midt i 2. halvleg hamrede 2-1-sejrsmålet ind fra kanten af feltet.

FCN møder søndag Brøndby hjemme, mens OB mandag skal en tur til Helsingør, hvor fyraftensprofferne måske kan dufte en lille sensation mod et i premiererunden for stift agerende, udynamisk og skuffende  ineffektivt  mandskab fra Fyn.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce